Waarom een woning in houtskelet een gunstige verkoopwaarde heeft

Elke twee jaar worden de EPB (energieprestatieregelgeving) strenger. Maar wist je al dat die strengere EPB-eisen een positieve impact uitoefenen op de verkoopwaarde van een woning in houtskelet? Handig voor wie plannen maakt om zijn houtskeletwoning later te verkopen! 

Energetisch niveau belangrijker dan ooit

De waarde van je woning wordt anno 2017 niet zozeer meer bepaald door de leeftijd of de bouwmethode ervan. Nee, vooral het energetisch niveau speelt een cruciale rol in de restwaarde van je huis of appartement.

Vandaag de dag worden er flink wat woningen afgebroken die op zich structureel voldoen aan de verwachtingen. Alleen op energetisch vlak kunnen ze niet meer naar een aanvaardbaar niveau worden gebracht. Gevolg: afbraak is de enige optie.

Waarom een houtskeletwoning de oplossing biedt

Een woning in houtskelet is wat de buitenschil betreft een pak beter geïsoleerd dan de meeste traditionele optrekjes. Reden: er zit niet alleen isolatie in de spouwmuren, ook in de wanden. En dat heeft een positieve invloed op de globale isolatiegraad. Ook mooi meegenomen is dat dat die wanden minder dik zijn dan klassieke woningen. Op een woning van 10 op 10 meter met een verschil in wanddikte van 10 centimeter win je al snel 4 vierkante meter terug. Dat kan tellen.

Al die factoren zorgen ervoor dat jouw houtskeletwoning een gunstige restwaarde heeft wanneer je besluit ze te verkopen!

Meer weten over de troeven van een woning in houtskelet? Maak een afspraak!
 

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!