Hoe houden we je houtskeletbouwwerf droog?
De bouw van een houtskelet gaat erg snel. Op enkele dagen tijd plaatsen we de hele basis van jouw houtskeletbouwwoning. Maar wat als het slecht weer wordt, wat in België helaas wel vaker het geval is?
Houtskeletbouw: door de wind, door de regen
Nadat we het volledig op maat gemaakte skelet hebben gemonteerd, plaatsen we onmiddellijk het dak. Ook de ramen, deuren en hun omkasting kunnen er meteen in. We konden de ramen en deuren namelijk al bestellen op basis van onze productietekeningen. Deze snelle opeenvolging van wanden, dak en ramen zorgt ervoor dat je houtskelet al snel water- en winddicht is.
Het verschil tussen houtskeletbouw en traditionele bouw
De productie van het houtskelet gaat sneller dan het metselen van een stenen ruwbouw. De productie in onze werkplaats is namelijk nauwelijks onderhevig aan de weersomstandigheden. Vertragingen door regen en vrieskou worden zo tot een minimum beperkt, aangezien we alle wanden en tussenvloeren binnen in ons atelier maken.
Bij een huis met gemetste muren duurt het ook iets langer voor het dak erop kan. In die tijd kunnen de onbeschermde snelbouwstenen het regenwater opslorpen.
Bovendien kunnen bij een traditionele bouw de ramen pas opgemeten worden na de metselwerken. Hierdoor blijft een ruwbouw in steen langer blootgesteld aan de weersomstandigheden.
Bij houtskeletbouw hoeven de muren tot slot niet uit te drogen. De afwerkingsfase kan dus meteen starten na de montage van het houten geraamte en de plaatsing van het dak en de ramen.
Nog meer verschillen tussen houtskeletbouw en traditioneel bouwen lees je hier.
Conclusie
Je leest het: Dewaele Woningbouw gaat voor jou door de wind, door de regen! Daardoor kan je sneller verhuizen naar je nieuwe woning.
Interesse?
Benieuwd naar alle mogelijkheden en troeven van houtskeletbouw?