Bouwen met Dewaele Woningbouw

Bouwen met Dewaele Woningbouw is kiezen voor houtskeletbouw, de meest evidente keuze om energiezuinig en ecologisch te bouwen. Maar het is ook kiezen voor een pak andere troeven van een ervaren bouwpartner. We leggen ze graag aan je voor.

De meest ervaren partner in houtskeletbouw

Meer dan 70 jaar geleden begonnen we als absolute pionier in houtskeletbouw. Nu, drie generaties en duizenden woningen later, staan we nog steeds aan de top van duurzame en energiezuinige woningen in houtskeletbouw. Met een eigen studiedienst, montageploegen en schrijnwerkerij zijn we sterk in het uitvoeren van elke woondroom.

Bij ons bouw je altijd volledig op maat op jouw grond. Ontdek onze drie veel voorkomende bouwformules. 

Image
Image

Het meest energiezuinige bouwsysteem

Omdat onze houtskeletwanden meer mogelijkheden bieden om maximaal te isoleren, doen onze woningen het op het vlak van energiezuinigheid een pak beter dan de opgelegde normen. Dankzij onze expertise in hout, een perfecte uitvoering met 30 % meer isolatie en een betere luchtdichtheid, bespaar jij levenslang op je energiefactuur.

Image

Kwaliteit zonder compromissen

Hoeveel je bouwbudget ook bedraagt, we werken aan jouw wooncomfort volgens een uniek bouwsysteem met enkel de beste materialen voor het houtskelet. Daarbij handelen we volgens de strengste normen en kiezen we steevast voor A-merken.

Image

Duidelijke afspraken over budget en timing

We besteden meer tijd en aandacht dan anderen aan een grondige voorbespreking. Want door alle details nauwgezet door te nemen, garanderen we je zekerheid op vlak van budget, timing en kwaliteit. Zonder verrassingen achteraf.

Image
Image

Vrijheid en creativiteit

Onze woningen in houtskeletbouw kennen weinig beperkingen op creatief en architecturaal vlak. Zo zijn bepaalde designelementen of complexe vormen geen probleem, en ook grote overspanningen voor open woonruimtes zijn mogelijk.

Modern, landelijk of tijdloos bouwen? Laat je inspireren door onze realisaties of lees meer over de meest popualire bouwstijlen.

Een persoonlijke en no-nonsense aanpak

We denken actief met je mee en begeleiden je gedurende het hele bouwproces. Vanaf het concept tot de realisatie van je thuis. We communiceren open en transparant bij elke stap en denken vanuit onze expertise en creativiteit gericht mee om jouw wensen te realiseren.

Image
Image

Licht en stevig bouwproces

Een constructie in hout is een stuk lichter dan traditionele woningbouw en vraagt een minder draagkrachtige grond. Bovendien passen we de techniek van LVL-balken toe, gelaagde houten balken die niet alleen sterker en duurzamer zijn, maar ook zorgen voor een absolute vormvastheid en stabiliteit.

Image
Image

Kortere bouwtijd

Doordat we alle materiaalkeuzes zo veel mogelijk op voorhand vastleggen en alles in eigen atelier voorbereiden, winnen we niet alleen tijd op de werf, maar zijn we bovendien niet afhankelijk van de weersomstandigheden. Na amper 6 à 9 werkdagen is de hele houtskeletstructuur op de bouwplaats opgetrokken, waarna we vrijwel meteen met de afwerking kunnen starten.

Image
Image

Duurzaam wooncomfort

Maak je geen zorgen over isolatie, luchtdichtheid en akoestiek. Bij houtskeletbouw start het isoleren al in de wanden en niet pas in de spouwmuur. De isolatie in de wanden en vloeren absorbeert storende geluiden van zowel buiten als binnen. Omdat houtskeletbouw een droge bouwmethode is, geniet je al van dag één van een gezond binnenklimaat.

Waardevast wonen

De prijs van een woning in houtskeletbouw zit op hetzelfde niveau als die van een traditionele woning, maar je krijgt er wel extra voordelen bovenop. Je woning is voor dezelfde prijs een pak beter geïsoleerd en luchtdichter, en dus ook energiezuiniger. En doordat ze proactief aan alle energienormen voldoet, blijft de doorverkoopwaarde ook veel langer behouden.

Image

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image