Materialen houtskeletbouw

Bij Dewaele maken we nooit compromissen op vlak van kwaliteit. Hoeveel je bouwbudget ook bedraagt, we werken aan jouw wooncomfort volgens een uniek bouwsysteem met enkel de beste materialen. Daarbij handelen we volgens de strengste normen en kiezen we steevast voor A-merken.

Image

Sterk en duurzaam

LVL-balken

Als één van de eerste spelers op de markt passen we de techniek van LVL-balken toe in het hele houtskelet. Deze gelaagde houten balken zijn niet alleen sterker en duurzamer, ook zorgen ze voor een absolute vormvastheid en stabiliteit.

Image

Opbouw houtskeletbouw

Wanden in detail

Bij ons heb je standaard de keuze uit twee verschillende wandsystemen: type 12 en type 18. Welk type je ook kiest, met beide systemen bouw je sowieso duurzaam en energiezuinig. Onze adviseurs begeleiden je graag in jouw keuze.

Image

Gevelbekleding

Thermowood Ayous

Kies je een gevelbekleding in hout, dan wil je zeker zijn dat die bestand is tegen vocht en temperatuurschommelingen. Daarom werken wij onder andere met Thermowood Ayous, een duurzame en budgetvriendelijke zachthoutsoort met een pak voordelen.

Image

Veelzijdige gipskartonplaat

LaDura Premium / Duragyp

Voor de afwerking van de binnenwanden kiezen we steeds voor vezelversterkte gipskartonplaten van Siniat of Gyproc. Deze zijn dankzij hun hoge densiteit en versterking met hout- en glasvezels een stuk stootvaster, steeds watervast en brandwerend. Daarbovenop bieden ze een betere akoestische isolatie en kan je er makkelijk zware voorwerpen aan bevestigen.

Image

Bouwen met hout

Ons lastenboek

Door te kiezen voor de beste kwaliteit in bouwmaterialen garanderen we niet alleen jouw wooncomfort, ook verhoogt het de toekomstige doorverkoopwaarde van jouw woning. Daarom vinden wij het belangrijk om ons lastenboek met je delen, daarin vind je een duidelijke en overzichtelijke beschrijving van de kwaliteit en de afwerking van jouw woning.

Image

Houtskeletbouw

Ons bouwproces

Al meer dan 70 jaar drukken wij onze stempel op houtskeletbouw. Dat doen we door te kiezen voor degelijke en duurzame houtsoorten, maar we maken ook het verschil met hoogwaardige houtskeletwanden gefabriceerd in ons eigen atelier en een feilloze montage op de werf. Hoe het bouwproces precies verloopt, omschrijven we in enkele duidelijke stappen.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image