Moderne houtskeletbouw in Overijse

Veel lichtinval
Zonnepanelen
Ventilatie met dubbele stroom
Gevel in baksteen en crepi
Aluminium schrijnwerk

Proactieve aanpak

“Mijn zus had een paar jaar geleden al voor houtskeletbouw gekozen, dus we hadden een zekere referentie. Ook bezochten we de kijkwoning in Saint-Denis-Bovesse om meer te weten te komen over de bouwmethode, de mogelijkheden en de aanpak. Eigenlijk vonden we Dewaele Woningbouw heel toegankelijk en proactief. Dat hebben we enorm geapprecieerd.”

Deze eigenaars uit Overijse kozen vooral voor houtskeletbouw omwille van de snelheid. In oktober ging de eerste schop in de grond, in juli verhuisde het gezin naar deze moderne woning in de zuidrand van Brussel.

Maximale lichtinval

Het koppel wilde twee wensen kunnen afvinken: grotere kamers dan in hun vorige woning en méér lichtinval. En dat is gelukt ook: achteraan zorgen grote schuiframen voor een maximale lichtinval en de kamers garanderen een groot ruimtegevoel.

Deze houtskeletbouwwoning ligt eigenlijk een stukje onder tuinniveau. Dat maakt dat de kelderverdieping met garage ingebed ligt in de grond. Dat visuele onderscheid maakte de architect ook met een verschil in gevelafwerking. Het deel met garage is afgewerkt in een donkere steen, voor de bovenkant – waar al het licht binnenkomt – viel de keuze op witte crepi. Voor het buitenschrijnwerk kozen de eigenaars overal voor donkergrijze aluminium. Binnen werkten de eigenaars met twee materialen: parket in de leefruimte en op de bovenverdiepingen, in de keuken ligt een onderhoudsvriendelijke tegel.

Energievriendelijk

Toch een belangrijk element van deze houtskeletbouwwoning: ze moest energiezuinig zijn. En dus kozen de eigenaars voor zonnepanelen op het dak, een ventilatie met warmterecuperatie en zonwerende beglazing.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image