Image

Houtskeletbouw,
het vormt ons DNA

We bouwen bewust met houtskeletbouw en kiezen daarbij voor degelijke en duurzame houtsoorten. Met hoogwaardige houtskeletwanden gefabriceerd in ons eigen atelier, een feilloze montage op de werf én het gebruik van vormvaste LVL-balken, drukken wij al meer dan 70 jaar onze stempel op houtskeletbouw.

Image

Meer dan een trend

Een energiezuinige thuis

Wil je energiezuinig en comfortabel wonen en daarbij rekening houden met het milieu, dan kies je voor houtskeletbouw. Je streeft niet alleen naar een voordelig energie- en watergebruik, maar je kiest al vóór de bouwwerken starten voor een gezonde, ecologische bouwmethode en -materialen. Hoe je dat precies aanpakt en met welke ingrepen of technieken je moet rekening houden om energiezuinig te bouwen, leggen we je graag uit.

Daarom kies je voor houtskelet

De belangrijkste voordelen

01

Snel bouwproces. Het efficiënte productieproces in eigen atelier zorgt voor een vlotte opbouw op de werf. 

02

Energiezuinig. Voor dezelfde prijs is je woning een pak beter geïsoleerd dan een traditionele woning.

03

Krijg creatieve vrijheid. Onze woningen kennen weinig beperkingen op vlak van architecuur en afwerking. 

Image
Image

In 10 stappen

Naar je houtskeletbouwwoning

De weg naar jouw woning in houtskeletbouw begint bij ons met grondige besprekingen, voorbereidingen en plannen. Want door alle details zo veel mogelijk op voorhand vast te leggen, kom je tijdens het bouwproces niet voor verrassingen te staan. Hoe dat bouwproces bij ons precies verloopt, omschrijven we in 10 eenvoudige stappen.

Image

De sterktes in

ons lastenboek

We delen graag ons lastenboek met jou. Hierin ontdek je de verschillende stappen van het bouwproces en krijg je een gedetailleerde beschrijving over onze materiaalkeuze, de technieken en uitvoering. Van de voorbereidende werken tot het opruimen van de werf ... bij ons ben je echt goed geïnformeerd.

Image

Is houtkeletbouw duurder of goedkoper dan traditionele bouw?

Benieuwd naar de prijs van je toekomstige woning in houtskeletbouw?

Image
Image

Stabiel en vormvast

LVL-balken

Als één van de eersten introduceerden we het gebruik van LVL-balken in de houten wanden van een houtskeletbouw. Deze techniek staat vandaag op punt, en biedt ons verschillende voordelen: deze gelaagde houten balken zijn niet alleen sterker en duurzamer, ze zorgen ook voor een absolute vormvastheid en stabiliteit.

Geprefabriceerde maatwerk woning

Kant-en-klaar bouwen

Laat je niet misleiden door de term ‘prefabricatie’, maatwerk is bij ons steeds de norm. Prefabricatie staat bij houtskeletbouw voor een efficiënte combinatie van geprefabriceerde bouwelementen in eigen atelier én een efficiënte montage op de werf. Het voordeel? Door het houtskelet met de grootste nauwkeurigheid vooraf te produceren, zijn we niet gebonden aan de weersomstandigheden en is de bouwtijd op de werf korter.

Sleutel-op-de-deur

bij houtskeletbouw

Sleutel-op-de-deur betekent bij Dewaele Woningbouw niet dat we standaard bouwen, wel staat het voor ontzorging. Mét een persoonlijke begeleiding en aanpak. Op maat van jouw stijl en bouwwensen. We ondersteunen je doorheen het hele bouwproces en leveren je woning in houtskeletbouw instapklaar op. 

Isolatie houtskeletbouw

Beste isolatie

Comfortabel en energiezuinig wonen begint met de juiste isolatie. Omdat hout op zich al een hoge isolatiewaarde heeft, én omdat onze houtskeletwanden de mogelijkheid bieden om zowel in de wand als in de spouw te isoleren, verzekeren we een bijna perfecte thermische en akoestische isolatie.

Kiezen voor Dewaele, is kiezen voor kwaliteit

Enkel de beste merken

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image