De architecturale mogelijkheden van houtskeletbouw
Wanneer je bouwt, moet je een pak keuzes maken. Eén van de belangrijkste is misschien wel de stijl waarin je wil bouwen. Landelijk, modern of tijdloos? In houtskeletbouw is alles mogelijk en krijgt jouw architect alle vrijheid om een uniek en persoonlijk ontwerp te creëren.
Houtskeletbouw: flexibiliteit in architectuur
Naast energiezuinigheid is ook de flexibiliteit in ontwerp een belangrijke reden om voor houtskeletbouw te kiezen. Hout is een licht bouwmateriaal dat extra mogelijkheden biedt op bouwtechnisch, creatief en architecturaal vlak. Of je nu een strakke, eigentijdse woning wil bouwen, een huis met een landelijke look of grote dakoversteken en zwevende volumes ... alles wat je architect kan tekenen, kan met houtskeletbouw worden gerealiseerd.
De rol van de architect bij houtskeletbouw
Heb je al een architect en/of een bouwplan? Dan raden we aan om bij ons langs te komen vóór je de bouwaanvraag indient. Onze bouwadviseurs sturen het voorontwerp - indien nodig - technisch en financieel bij, en ze helpen om je project te optimaliseren. Zo ben je zeker dat het ontwerp haalbaar is binnen je gestelde budget, én worden eventuele knelpunten opgelost.
Heb je al een plan voor een traditioneel gebouwde woning? Ook dat is geen probleem. Ons eigen studiebureau voert een grondige studie uit en zet jouw plan om naar houtskeletbouw. Zo hoef je ook geen externe ingenieur te betalen.
Nog geen architect? Wij brengen je vrijblijvend in contact met een onafhankelijk architect die thuis is in onze manier van werken. Deze architect houdt niet alleen rekening met je budget, maar ook met je persoonlijke stijlvoorkeuren en de technische aspecten van de bouw. Omdat hij of zij al vertrouwd is met de materialen en technieken die we gebruiken, verloopt het bouwproces uiterst efficiënt.
Mogelijkheden op het vlak van afwerking
Ook op het vlak van afwerking en gevelbekleding zijn bij houtskeletbouw geen beperkingen, dus je kan zowel voor houten gevelbekleding en crépi-gevelbepleistering als voor de geliefde gevelsteen kiezen. Of een combinatie van beide. Een afgewerkte woning in houtskeletbouw ziet er daarom altijd hetzelfde uit als een traditioneel gebouwde woning, maar het wooncomfort en de energiezuinigheid zijn niet te evenaren. Meer zelfs, onze woning in houtskeletbouw doen het veel beter dan dan de BEN-norm.
Inspiratie bouwstijlen houtskeletbouw
Houtskeletbouw beperkt zich niet tot één bouwstijl, alles is mogelijk. Bekijk voorbeelden van de meest voorkomende bouwstijlen en kies de stijl die het best bij jouw wensen past.
-
Moderne bouwstijl
In deze bouwstijl ligt de nadruk op strakke lijnen, kubistische vormen en open ruimtes.
-
Landelijke bouwstijl
Deze stijl kenmerkt zich door een charmante en rustieke uitstraling, vaak in combinatie met natuurlijke materialen en warme, traditionele elementen.
-
Tijdloze bouwstijl
Deze bouwstijl creëert met een mix van elegantie en eenvoud een blijvende esthetische uitstraling.
Wil je energiezuinig bouwen zonder beperkingen op architecturaal vlak? Maak een vrijblijvende afspraak en kom vroeg genoeg bij ons langs, met of zonder bouwplan.