Karaktervol wonen in Diepenbeek

Uniek ontwerp
Lichtrijk
Persoonlijke bouwformule
Snel bouwproces
Open indeling

Opvallend uiterlijk

Je kan er niet omheen: deze woning springt dankzij haar gedurfde baksteen meteen in het oog. De vurig rode gevelsteen in combinatie met het zwarte buitenschrijnwerk en de passende gevelplaten geven extra karakter aan de woonst. De kleurschakeringen en steentextuur geven een warme en elegante twist aan het geheel en maken de gevel juist zo boeiend.

Die warme, gezellige sfeer wordt doorgetrokken tot in het huis. Daar is de leefruimte met bureau de centrale plek van de woning en vloeit het naadloos over in de keuken en een berging waar een douche mogelijk is. De ruimte wordt ook boven optimaal benut. Daar biedt de bovenverdieping plaats voor een master bedroom met dressing, 2 kinderkamers, een badkamer, een wasplaats met douche en een aparte technische ruimte.

Gesloten ruwbouw

Een belangrijke vereiste voor de eigenaars was voldoende lichtinval. De talrijke glaspartijen voorzien de woning van genoeg natuurlijk licht en zorgen voor een zalig zicht op de tuin. De vele ramen in de leefruimte staan bovendien in direct contact met het overdekt terras, dat ongetwijfeld het aangenaamste plekje is van de woning. Kortom: hier is alles aanwezig om maximaal te genieten van alle comfort.

Het gezin koos voor een eigen bouwformule en wilde een winddichte ruwbouw. Zo schakelde ze Dewaele Woningbouw in voor het houtskelet, alle grond- en dakwerken, gevelafwerking en buitenschrijnwerk. Na 14 dagen was het houtskeletgedeelte inclusief het buitenschrijnwerk klaar en was het vervolgens de beurt aan de familie voor de technieken en binnenafwerking.

Overtuigd na de eerste kennismaking

De familie twijfelde alvast geen seconde om te kiezen voor Dewaele Woningbouw voor hun ruwbouw. “We hadden meteen een goed gevoel toen we op gesprek gingen in de Kijkwoning in Werchter. Houtskeletbouw vonden we ook zeer interessant omdat het bouwproces sneller is dan die bij traditionele woningbouw. Ook de betere isolatie was een pluspunt. De knoop was dus snel doorgehakt”, besluit het gezin.

Image
Dewaele woningbouw - realisatie in Diepenbeek

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image