In 10 stappen naar je woning in houtskeletbouw

Nadat alle voorbereidende stappen doorlopen zijn en de bouwvergunning in orde is, beginnen we aan de uitvoering van jouw woning in houtskeletbouw. Dat doen we volgens een transparant stappenplan dat we nauwgezet opvolgen om de afgesproken timing te kunnen garanderen.

Productietekening

Alles begint natuurlijk bij een goedgekeurd ontwerp. Waar een aannemer bij een traditionele bouw direct de graafmachine bovenhaalt, duiken wij in de tekenstudio. Hier maken we de finale productietekening op basis van het vergunde plan. Daarin staan alle exacte werfmaten en tekenen we meteen ook de stalen versterkingen en uitsparingen voor bijvoorbeeld het ventilatiesysteem uit.

Image
Image

Definitieve goedkeuring

Is de productietekening klaar, dan leggen we die voor een definitieve goedkeuring voor aan jou en je architect. Van de goedgekeurde productieplannen wordt ook een 3D-tekening gemaakt, zo krijg je meteen een perfect beeld van jouw finale woning in houtskeletbouw.

Image

Opstart productie

In ons atelier in Deerlijk start vervolgens de productie van alle elementen voor de houtskeletbouwwoning. Dit duurt ongeveer een week, terzelfdertijd bestellen we al het buitenschrijnwerk. Dankzij de gedetailleerde productietekening moeten we niet wachten tot de wanden gemonteerd zijn om ramen en deuren te bestellen.

Image

Grondwerken en fundering

Voor het geproduceerde houtskelet naar de werf gaat, krijgt het buitenschrijnwerk een luchtdichte omkasting mee. Op de werf zijn ondertussen de grondwerken gestart, gieten we de vloerplaat en krijgen ook de riolering en regenwaterput een plek.

Image
Image

Montage houtskelet

Is de vloerplaat volledig uitgehard, dan monteren we alle wanden, tussenvloeren en de dakconstructie in 6 tot 9 werkdagen tijd. Ook de ramen worden meteen al geplaatst. Bij houtskeletbouw verloopt deze fase heel snel omdat alles op voorhand perfect voorbereid wordt in het atelier.

Afwerken gesloten ruwbouw

Tijd voor de dakdichting: op het platte dak komt EPDM en op een hellend dak komen de dakpannen op een isolerend onderdak. Nu is de woning zo goed als wind- en waterdicht en kan meteen gestart worden met de volgende fase: de technieken en afwerking.

Image
Image

Technieken

In deze stap is een duidelijke planning belangrijk, heel wat verschillende werkzaamheden volgen elkaar op: technieken, vloeren en binnenschrijnwerk. We beginnen met de ventilatie, verwarming, elektriciteit en het sanitair. De elektricien en cv-installateur plaatsen alles wat in de muren moet worden weggewerkt en doordat alle leidingen op de werf geplaatst worden, kan je ter plaatse kiezen waar je de stopcontacten en lichtpunten wil.

Image
Image

Gevelwerken

Ondertussen werken we de gevel af volgens jouw gekozen materialen: hout, crepi, baksteen of nog een ander gevelmateriaal.

Image
Image

Binnenafwerking

Omdat houtskeletbouw een droge bouwmethode is, moeten we geen rekening houden met droogtijden voor de afwerking van de wanden. Binnen krijgen de plafonds nog thermische en akoestische isolatie mee en tijdens de pleisterwerken zetten we alle naden en oneffenheden vlak, en krijgen de hoeken versterkingsprofielen mee. Ook jouw gekozen vloertegels, laminaat of parket worden geplaatst. In ons eigen atelier start nu ook de productie van het binnenschrijnwerk, waarna onze vakmannen de geproduceerde trappen en deuren plaatsen.

Oplevering

Na de finale afwerking van technieken zoals het installeren van lichtschakelaars en het plaatsen van sanitaire toestellen, krijg je de sleutels in handen en wordt jouw woning opgeleverd. Mooi binnen de afgesproken timing en budget.

Image
Image

Onze 4 garanties

Zekerheid bij elke stap

Omdat je meestal maar één keer in je leven bouwt, moet het meteen goed zijn. Daarom maken we geen geheim van onze 4 ijzersterke garanties en maken we in elke fase van je bouwtraject het verschil in service, comfort en duurzaamheid.

Image

Meer dan een trend

Een energiezuinige thuis

Wil je energiezuinig en comfortabel wonen en daarbij rekening houden met het milieu, dan kies je voor houtskeletbouw. Je streeft niet alleen naar een voordelig energie- en watergebruik, maar je kiest al vóór de bouwwerken starten voor een gezonde, ecologische bouwmethode en -materialen. Hoe je dat precies aanpakt en met welke ingrepen of technieken je moet rekening houden om energiezuinig te bouwen, leggen we je graag uit.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image