De prijs van houtskeletbouw: prijs per vierkante meter

Wat is een goede prijsindicatie voor een nieuwe woning in houtskeletbouw? Ligt de prijs hoger of lager dan bij een traditioneel gebouwde woning? Het antwoord is simpel: de prijs van een woning in houtskeletbouw ligt op hetzelfde prijsniveau als een traditionele woning, maar je krijgt er een pak extra voordelen bovenop.

De voordelen

Beter geïsoleerd en luchtdicht

Korte uitvoeringstijd

Grondige voorbereiding

Ecologisch en licht bouwmateriaal

Een uniek wooncomfort

Image

Aandacht voor je budget, al van bij het begin

Een goede voorbereiding is het begin van alles. Hoe vroeger je met ons samenzit, hoe zekerder je kan zijn van je budget. Doe dit het liefst vóór het indienen van de bouwaanvraag, bepaalde kleine ingrepen aan het plan kunnen namelijk een grote invloed hebben op het budget.

Welke keuzes hebben de grootste invloed op de prijs?

 1. Type architectuur

  De belangrijkste factor die de prijs van je woning in houtskeletbouw grotendeels bepaalt, is de complexiteit van de architectuur en specifieke technische of esthetische details. De overspanningen, luifels, specifieke uitvoeringsdetails, kelder, carport ... hebben allemaal een invloed op de totaalprijs van je woning.

 2. Grootte van je huis

  Omdat bepaalde kosten bij een grote of kleine woning zo goed als dezelfde zijn, kan de prijs per m2 goedkoper zijn bij een groter huis. Denk bijvoorbeeld aan technieken zoals een regenwaterpomp, verwarmingsketel, de keuken, elektriciteitskast, aansluitingen en ventilatie.

 3. Materialen

  Onder andere het type gevelsteen, het budget van de keuken en de materiaalkeuzes bepalen de prijs van de woning. Zo betaal je bijvoorbeeld meer voor aluminium dan voor pvc, is het lijmen van de gevelsteen duurder dan het metsen, en kosten tegels van 80x80 cm meer dan tegels van 60x60 cm.

Wat is dan een goede richtprijs voor een woning in houtskeletbouw?

Een goede richtprijs voor een afgewerkte woning in houtskeletbouw bedraagt gemiddeld 1.600 à 1.900 euro per m2 (excl. btw en architect). Deze m2-prijs varieert vanzelfsprekend volgens de grootte, de complexiteit en de afwerkingsgraad van de woning.
 

Om je een idee te geven: een compacte woning kan in sleutel-op-de-deur versie gebouwd worden vanaf € 350.000 excl. btw en architect, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een grote, luxueus afgewerkte woning of zelf een aantal zaken in handen nemen.

Met welke extra kosten moet je rekening houden bij de bouw van je woning?

Naast een gedetailleerde offerte van je woning in houtskeletbouw, krijg je bij Dewaele Woningbouw ook een inschatting van de extra kosten die de bouw met zich meebrengt:

 • De EPB-berekening
 • De Blowerdoortest Luchtdichtheid
 • Ventilatie
 • Rioleringskeuring
 • Veiligheidscoördinatie
 • Aansluitingskosten voor water, gas en elektriciteit, telefoon
 • Verder zijn er nog de extra werken die je zelf laat uitvoeren (of zelf doet) zoals schilderwerken, tuinaanleg ...
Image

Bouwen op maat

Drie bouwformules

Bij Dewaele Woningbouw kan je kiezen uit drie bouwformules. Zo heb je enkel het houtskelet, een gesloten ruwbouw of een volledig afgewerkte (sleutel-op-de-deur) woning. Uiteraard kan je ook voor een tussenvorm kiezen, volledig op maat.
 

Ook kan je bij ons terecht voor zowel eenvoudige als grote, complexe woningen. Of het nu gaat om een vrijstaande woning of een twee- of driegevelwoning, we bouwen elke woning op dezelfde kwalitatieve manier. Ongeacht het budget of de grootte.