Thermowood Ayous

Naast klassieke gevelmaterialen zoals gevelstenen en crépi is ook hout een populaire keuze als gevelbekleding. Wij van Dewaele Woningbouw maken hiervoor graag gebruik van Thermowood Ayous, een duurzame en ecologische houtsoort die ook nog eens goedkoper is dan hardhout.

Wat is Thermowood Ayous?

Thermowood Ayous is een tropische zachthoutsoort met dezelfde duurzaamheid als tropische hardhoutsoorten zoals padouk en afrormosia. Het grote verschil? De betaalbaarheid. Omdat tropisch hardhout de laatste jaren schaarser - en dus duurder - geworden is, is Thermowood Ayous een goedkoper en budgetvriendelijker alternatief.

Omdat gevelbekleding moet bestand zijn tegen vocht en temperatuurschommelingen, is Thermowood Ayous ook om die reden een goede keuze. Dankzij een thermisch verduurzamingsproces door middel van hitte of stoom is het erg vormvast, neemt het geen vocht op en is het tientallen jaren vrij van onderhoud.

Alle voordelen

Of je nu kiest voor een uitvoering in planchetten, latten of blokprofiel, dankzij zijn duurzame eigenschappen en goede prijs-kwaliteitverhouding is Thermowood Ayous altijd een goede keuze.

 1. Moderne gevelbekleding

  Een gevel in Thermowood Ayous geeft de woning een moderne, strakke uitstraling. Ayous heeft net als tropisch hardhout dezelfde zachte, onopvallende structuur met patronen van lange lijnen, en het hout is mooi glad. Na behandeling krijgt het hout een mooie en warme uitstraling die geleidelijk aan egaal vergrijst. Wil je het onbehandeld gebruiken of de oorspronkelijke kleur behouden? Ook dat kan.

 2. Levensduur en milieu

  Thermowood Ayous wordt op een ecologisch verantwoorde manier behandeld zonder toevoeging van chemicaliën of zuren. Daardoor is het perfect recycleerbaar. Thermo Ayous behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2 en heeft een lange levensduur.

 3. Verschillende uitvoeringen

  Thermowood Ayous is beschikbaar in verschillende profielen, maar bij Dewaele werken we vooral met een beplanking die het uitzicht heeft van een open latstructuur en toch volledig gesloten is waardoor de gevel en spouw beschermd worden. Je kan daarenboven kiezen voor een verticale of horizontale plaatsing of zelfs een uitgefreesde variant die je bijvoorbeeld voor een raam kan plaatsen.

 4. Andere eigenschappen

  Naast duurzaamheid en veelzijdigheid biedt Thermowood Ayous een grote vormstabiliteit. Het hout zal dus nauwelijks uitzetten of krimpen. Ook is het zowel machinaal als met de hand makkelijk te bewerken en is er geen risico op scheuren of verrotting. Allemaal extra troeven voor een duurzame en moderne gevelbekleding.

Image

Meer zien?

Kijkwoning in De Pinte

Onze kijkwoning in De Pinte combineert voor de buitenafwerking twee natuurlijke materialen: een platte gelijmde steen en een verticaal lattenwerk met Thermowood Ayous. Bijzonder aan de houtafwerking is de uitvoering: grote panelen overlappen elkaar waardoor een effect wordt verkregen van allemaal fijne latten. Zo accentueert deze houtsoort een open gevelbekleding, maar blijft de spouw afgesloten. Benieuwd? 

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image