LVL-balken

Als specialist in houtskeletbouw blijven we onze pioniersrol waarmaken. Als één van de eerste spelers op de markt gebruiken we LVL-balken in het hele houtskelet: tussenvloeren, dakroosteringen en wanden. Dankzij deze techniek is je woning in houtskeletbouw extra sterk, duurzaam en vormvast, én krijg je meer kwaliteit voor dezelfde prijs.

Image

Slim bouwen

Wat zijn LVL-balken?

LVL-balken of ‘laminated veneer lumber’ zijn massieve houten balken die bestaan uit verschillende lagen dun fineerhout verlijmd met organische, watervaste bindmiddelen. 

LVL-balken in houtskeletbouw

De voordelen

01

Stabiliteit

LVL-balken zijn sterk, duurzaam en vormvast. Doordat het hout niet leeft, zorgt het ervoor dat een houtskeltbouw geen millimeter beweegt. Bovendien is LVL eenvoudig te bewerken en vereenvoudigt het de montage van constructies.

02

Duurzaam

Omdat de ecologische voetafdruk van LVL een pak lager is dan die van beton en staal, is LVL een duurzame keuze. LVL-hout heeft zelfs 30% minder hout nodig dan voor een vergelijkbare balk in massief hout.

03

Creatieve vrijheid

Dankzij de grote stabiliteit en vormvastheid van LVL-balken zijn grote overspanningen en complexe vormen mogelijk, en dat betekent: alle creatieve vrijheid voor jou en de architect. Een ander voordeel? Door de hoogte van de balken kan je leidingen van bijvoorbeeld ventilatie onzichtbaar inwerken in het plafond.

LVL-liggers voor elke bouwstijl

Modern of landelijk bouwen

Dankzij het gebruik van LVL-balken in het hele houtskelet, is elke bouwstijl, elke vorm en elke wens mogelijk. Heb je bouwplannen, laat je dan alvast inspireren door onze uiteenlopende realisaties en ontdek jouw favoriete stijl.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image