Moderne, functionele gezinswoning met laag energieverbruik

Energiezuinige woning met E-peil 4
Zeer vlotte opvolging
Volledige offerte zonder verrassingen
Ruimte voor eigen keuzes
Vloerverwarming en vloerkoeling

Liefde op het tweede gezicht

Veel van onze klanten kloppen specifiek bij ons aan omdat ze al overtuigd zijn van de voordelen van houtskeletbouw. Bij het gezin Van Hecke uit Oostkamp liep het iets anders. “Samen met onze architect hadden we initieel een bouwfirma gekozen die voor ons een traditioneel gebouwde woning zou realiseren”, herinnert het gezin zich. “Naderhand begonnen we te twijfelen en kwamen we via onze buren bij Dewaele Woningbouw terecht. Waar we bij het binnenstappen nog altijd een voorkeur hadden voor klassiek bouwen, waren we het er met de – uiterst volledige – offerte onder de arm over eens dat houtskeletbouw de beste optie was om binnen ons budget een energiezuinige en toekomstgerichte woning te bouwen.”

Vlot bouwproces

Acht maanden na de start van de grondwerken kon het gezin al verhuizen naar hun strakke grijs-witte nieuwbouw met plat dak. “Als we één adjectief zouden moeten kiezen voor het bouwproces, dan zou dat ‘vlot’ zijn”, klinkt het bij de eigenaars. “En dat in de dubbele zin van het woord. Dankzij de nauwgezette opvolging van onze contactpersoon bij Dewaele en het totaaloverzicht via BuildEye verliep werkelijk alles zonder problemen. Vlot was in ons geval ook snel. Zo stond het houtskelet er in één week. In oktober starten om in mei op te leveren, is ook best wel een uitdaging. Dat snelle bouwproces is zeker een van de sterktes van Dewaele.”

Focus op energiezuinig bouwen 

De pan uitswingen deden de energieprijzen in 2020 nog niet, maar ook dan al was bouwen met het oog op een minimaal energieverbruik een van onze paradepaardjes. In deze woning in Oostkamp werkten we daarvoor in eerste instantie het houtskelet af met hoogwaardige isolatie. Geplaatst volgens de regels van de kunst en zonder risico op koudebruggen. De energiezuinige technieken deden de rest: een lucht/lucht-warmtepomp, zonnepanelen en een ventilatiesysteem C. “Zo haalden we een E-peil 4. Een van de beste beslissingen van ons leven, want ook vandaag blijft onze energiefactuur onder controle.”

Video file

Het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat

De beste illustratie van de energiezuinigheid van deze woning met vier slaapkamers en twee badkamers? In februari gaat de verwarming al uit en blijft het aangenaam warm in huis. “Dankzij de ramen op het zuiden genieten we in de winter van gratis zonnewarmte. In de zomer is het wel wat opletten dat het niet te warm wordt in huis, maar met de stores en rolluiken naar beneden lukt dat wel. Of het moet echt dagenlang rond de 30 graden zijn, maar dan is er gelukkig nog de vloerkoeling via de warmtepomp.”

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image