Opbouw houtskeletbouw

Wanneer je met ons bouwt, heb je de keuze uit twee wandsystemen met elk een verschillende breedte. We tonen je graag in detail hoe zo’n houtskeletbouwwand is opgebouwd zodat jij de beste keuze voor jouw woning kan maken.

Buitenwand type 12

Wand type 12 is een compacte wand met zo’n 370 mm breedte. Deze houtskeletbouwwand heeft een U-waarde of warmtedoorgangscoëfficiënt van 0,168W/M2K en is van buiten naar binnen opgebouwd uit:

 1. Gevelsteen van 100 mm
 2. Luchtspouw van 20 mm + 100 mm minerale wol
 3. Dragende watervaste multiplexplaat van 15 mm
 4. Geraamte houtskelet uit LVL-balken van 120 mm
 5. 120 mm minerale wol in het houtskelet
 6. Dampscherm SD23
 7. DuraGyp/LaDura gipskartonplaat van 15 mm

Totale dikte van wand type 12: 370 mm.

Image

Buitenwand type 18

Dit type is een bredere wand. Deze wandopbouw is iets duurder en legt de klemtoon op natuurlijke materialen. Wand type 18 heeft een U-waarde of warmtedoorgangscoëfficiënt van 0,165W/M2K. De wandopbouw van type 18 van buiten naar binnen ziet er zo uit:

 1. Gevelsteen van 100 mm + luchtspouw van 60 mm
 2. Houtvezelplaat van 60 mm
 3. Geraamte houtskelet uit LVL-balken van 180 mm
 4. Minerale wol / of cellulose (in geraamte)
 5. Dragende watervaste multiplexplaat van 15 mm
 6. Leidingenspouw van 38 mm
 7. DuraGyp/LaDura gipskartonplaat van 15 mm

Totale dikte van wand type 18: 468 mm.

Image

Binnenwanden van houtskeletbouw

De binnenwanden van onze woningen uit houtskeletbouw zijn thermisch en akoestisch geïsoleerd voor het perfecte wooncomfort. Daarnaast bepalen de wanden mee de structuur van het gebouw en zorgen ze voor een verhoging van de schrankweerstand.

Opbouw binnenwanden
 • Geraamte: de binnenwand is hoofdzakelijk opgebouwd door het houten geraamte uit LVL-balken, opgevuld met 120 mm minerale wol.
 • Gipsplaat: het geraamte of de verticale houtskeletstructuur wordt langs beide kanten bekleed met gewapende, brandvertragende en waterafstotende DuraGyp/LaDura gipskartonplaten van 15 mm .
Image

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image