LaDura

Voor de afwerking van de wanden kiezen we steeds voor vezelversterkte gipskartonplaten. Waar andere plaatmaterialen uitblinken in één specifiek pluspunt, brengt dit type plaat verschillende voordelen met zich mee waardoor ze uitermate geschikt is in combinatie met het bouwsysteem van houtskeletbouw.

Waarom wij voor LaDura kiezen?

 1. Grotere impact- en trekweerstand

  De LaDura-gipskartonplaten zijn vervaardigd van gips en versterkt met hout- en glasvezels. Daardoor zijn ze sterker en harder dan normale gipsplaten en bieden ze een grotere impact- en trekweerstand. Door de opbouw uit een geïmpregneerde volle kern is de plaat bovendien veel robuuster en kunnen onder andere hangkasten, radiatoren of tv-toestellen perfect veilig bevestigd worden.

 2. Brandveilig en vochtwerend

  Ten opzichte van standaardgipskartonplaten is LaDura extra brandveilig. Hierdoor zijn deze gipsplaten perfect voor een woning in houtskeletbouw die bepaalde eisen stelt op vlak van brandveiligheid. Wist je trouwens dat de wanden van Dewaele maar liefst twee keer langer weerstand bieden tegen brand? In combinatie met de excellente vochtwerende eigenschappen is LaDura de beste keuze voor de droge bouwmethode van houtskeletbouw.

 3. Stootvast

  Dankzij de mechanische sterkte kunnen de gipskartonplaten tegen een stootje. Ideaal dus voor ruimtes met intensief gebruik, zoals een gezinswoning.

 4.  Geluidsisolerend

  Siniat biedt met LaDura een uitstekende ruimteakoestiek in combinatie met een vlotte verwerkbaarheid. De gipskartonplaat schittert om zijn hoge geluidsisolatiewaarden en is daarom uitermate geschikt voor toepassingen in binnenwanden waar een hoge akoestische weerstand vereist is, zoals de wanden van een woning in houtskeletbouw.

 5. 100 % recycleerbaar

  LaDura-platen zijn 100 % recycleerbaar, het restmateriaal wordt hergebruikt voor de productie van nieuwe platen. Omdat Dewaele Woningbouw de gipskartonplaten steeds op de juiste afmeting bestelt en zo voor een productie op maat gaat, is er zo goed als geen afval.

 6. Snelle, efficiënte afwerking

  Gipskartonplaten zijn makkelijker af te werken dan klassiek pleisterwerk. De montage van de LaDura-gipskartonplaten is een volledig ‘droge’ handeling waarna de vlakke wandoppervlakken direct klaar zijn voor een verdere afwerking. Nadat de afgeschuinde kanten geplamuurd zijn, volstaat het om de plaat licht te schuren om vervolgens te starten met de schilder- of behangwerken.

Image

Siniat

Toonaangevend fabrikant van gipsplaatoplossingen

Voor het realiseren van wanden en plafonds rekenen we bij Dewaele Woningbouw op de droogbouwoplossingen van Siniat, een belangrijke partner die steeds klaarstaat met advies of producten en systemen op maat. Door gestructureerd samen te werken, vinden we manieren om de esthetiek te verbeteren, bouwtijden efficiënt te laten verlopen en bouwafval te verminderen.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image