Image

5 redenen waarom bouwen meer dan ooit de beste keuze is

Droom je ervan om te verhuizen, dan sta je eerst voor een belangrijke keuze: bouw je een nieuwe woning of koop je een bestaande woning? Een bestaande woning kan op het eerste gezicht voordeliger lijken, maar op lange termijn bespaar je een pak meer met nieuwbouw. Kies je bovendien voor Dewaele Woningbouw, dan vermijd je meteen ook verrassingen dankzij de vaste prijs- en termijngarantie.

Twijfel je nog om te bouwen? Wij leggen uit waarom een investering in een nieuwe woning met de garanties van een ervaren bouwbedrijf zoals Dewaele de beste keuze is.

1. Bespaar energie

Dé oplossing om je energieverbruik te beperken en de stijgende energieprijzen te counteren? Een bijna-energieneutrale of nulenergiewoning! Zo’n energiezuinige woning heeft een enorm positieve impact op je energiefactuur. Dankzij een doordacht ontwerp, een optimale oriëntatie, een perfecte isolatie en performante technieken verlaag je je energieverbruik tot een minimum en behaal je een energiepeil van 10 of minder.

Een goed geïsoleerde woning verbruikt op bepaalde momenten zelfs minder energie dan je opwekt. Hierdoor hebben schommelingen in de energieprijzen weinig invloed op jouw woning en houd je je energiefactuur zo laag en stabiel mogelijk.

Image

2. Nieuwbouw aan een vaste prijs, zelfs bij prijsstijgingen

Als totaalaannemer bieden we je bij Dewaele Woningbouw de garantie van een vaste prijs en een vaste uitvoeringstermijn. Zo ben je altijd beschermd tegen stijgingen van de materiaalprijzen. En dat is meer dan ooit een belangrijke troef.
 

Bij ons kom je dus nooit voor financiële verrassingen te staan. Je weet altijd op voorhand wat je woning zal kosten en wanneer ze klaar zal zijn, ongeacht prijsschommelingen of veranderingen in de bouwsector. Een mooie garantie die je bij het bouwen met afzonderlijke aannemers niet hebt.

Image

3. Jouw huis volledig volgens jouw wensen

Bij nieuwbouw start je met een blanco blad, terwijl je bij een bestaande woning de huidige staat en indeling moet accepteren. Zo krijg je bij ons de volledige vrijheid over het ontwerp van je woning, beslis je zelf de stijl en maak je je eigen droomwoning tot in detail realiteit. We nemen je mee doorheen het volledige bouwtraject en adviseren je bij elke stap om samen een energiezuinige thuis te creëren.

Bij een woning van enkele jaren oud zijn heel vaak aanpassingen nodig om te beantwoorden aan de huidige eisen. De kans op onvoorziene kosten is bij een bestaande woning ook veel groter. Een nieuwbouwwoning in houtskelet daarentegen is helemaal klaar voor de toekomst, voldoet ruimschoots aan alle normen en is uitgerust met van de laatste technieken op het vlak van verwarming en ventilatie.

4. Lenen voor een woning blijft interessant

Een woonlening blijft voordelig. Ook al zijn de intrestvoeten gestegen, de inflatie en energiebesparing compenseren dit nog altijd aanzienlijk. Bovendien geniet je permanent van het verlaagde btw-tarief voor sloop en heropbouw. Met deze premie betaal je maar 6% btw in plaats van 21% wanneer je een perceel koopt met een gebouw op, dat sloopt en vervolgens een nieuwe woning bouwt.

Wil je meer weten over de 6% btw-regel? Je leest alles over deze interessante verlaging in onze blogpost.

Image

5. Een flexibele bouwformule op maat

Het voordeel van bouwen met Dewaele Woningbouw? We combineren de voordelen van sleutel-op-de-deur met die van bouwen op maat. Zo bieden we een unieke bouwformule waarbij de klemtoon ligt op vrijheid, transparantie en flexibiliteit.

Hoe? Door sluitende afspraken over prijs en termijn, door je gedurende het hele bouwproces bij te staan en door je bij elke stap te betrekken, zijn we een betrouwbare bouwpartner waarop je continu kan rekenen. Wij komen onze afspraken na, houden vast aan de overeengekomen prijs en leveren jouw woning op het afgesproken moment op. Bij ons krijg je maximale zekerheid en minimale zorgen, en dat levenslang.

Conclusie

Het is meer dan ooit het moment om te bouwen. Bouwen mag dan wel heel wat tijd, energie en geld vragen, het loont. Je investeert in je toekomst en krijgt op termijn meer waar voor je geld. En ook al verandert de bouwmarkt voortdurend, met een bouwpartner als Dewaele heb je altijd dezelfde garanties.

Heb je bouwplannen? Contacteer ons! Wij helpen je om je woondroom waar te maken.
 

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image