Image
TVA à 6 % pour la démolition-reconstruction
Image
6% btw sloop en heropbouw

Sloop en heropbouw

Bij Dewaele Woningbouw bouw je nog steeds tegen 6% btw

Goed nieuws voor iedereen met bouwplannen: een woning slopen en heropbouwen kan vanaf nu permanent tegen een gunstig btw-tarief van 6%. Dit houdt in dat je slechts 6% btw betaalt in plaats van de gebruikelijke 21% op nieuwbouw. 

Afbreken en heropbouwen aan 6% btw: de voorwaarden

Ook bij Dewaele Woningbouw bouw je dus nog steeds tegen het gunstig btw-tarief van 6%. Aan deze btw-verlaging zijn wel een aantal voorwaarden verbonden: 

  • De gunstmaatregel geldt alleen voor particulieren. 
  • Het moet gaan om woningen die gedurende 5 jaar de enige en eigen woning van de bouwheer zijn. 
  • De bewoonbare oppervlakte mag maximaal 200 vierkante meter zijn.

Heb je bouwplannen en wil je een bestaande woning slopen? Download onze gratis brochure en laat je inspireren bij alle mogelijkheden van houtskeletbouw.

Waarom kiezen voor Dewaele Woningbouw?

De meest ervaren bouwpartner

Met meer dan 70 jaar expertise staan we bekend als een van de meest ervaren bouwpartners in de sector. Kwaliteit staat bij ons centraal. Niet alleen in de woning die we realiseren, ook in het proces ernaartoe.

Vast budget en timing

We besteden meer tijd en aandacht dan anderen aan een grondige voorbespreking en nemen alle details nauwkeurig door. Zo heb je bij ons geen onzekerheden over timing, financiële haalbaarheid en duurzaamheid. Wel een duidelijke offerte en eindfactuur, zonder verrassingen achteraf.

Image

Maatwerk op jouw grond

We werken met houtskeletbouw, een unieke bouwmethode waarbij maatwerk, architecturale vrijheid en comfort centraal staan. Omdat onze houtskeletwanden meer mogelijkheden bieden om maximaal te isoleren, doen onze woningen het op vlak van energiezuinigheid een pak beter dan de opgelegde normen.

Onze aanpak

We denken actief met je mee en durven bepaalde keuzes in vraag te stellen om het maximum uit je budget én woonruimte te halen. Vanaf het concept tot de realisatie, we communiceren open en eerlijk bij elke stap. Dankzij BuildEye, ons transparant communicatie- en planningsplatform, heb je de meest recente status van je bouwproject altijd bij de hand en volg je elke stap in het bouwproces nauwkeurig op.

Onze bouwformules

Van sleutel-op-de-deur over enkel het houtskelet tot gesloten ruwbouw ... bij ons kies je de bouwformule die het best bij je past. In landelijke of moderne stijl, volledig afgewerkt of wind- en waterdicht, jij beslist.

Waarom 6% btw bij Dewaele Woningbouw?

Koop je een nieuwbouwwoning op een stuk grond via een projectontwikkelaar of private investeerder, dan heb je geen recht op het verlaagd btw-tarief en betaal je 21% btw. Wij van Dewaele zijn geen klassieke sleutel-op-de-deurfirma, wel combineren we deze formule met woningbouw op maat. Op jouw grond én met alle keuzevrijheid. Dit betekent dat je nog steeds van het verlaagd btw-tarief van 6% profiteert als je met ons bouwt. Meer zelfs, je krijgt er alle gekende voordelen van de sleutel-op-de-deurmethode bovenop: een vooraf vastgelegde prijs en uitvoeringstermijn.

Image
Image
Voordelen sleutel-op-de-deur woning

Hoe pakken wij het aan bij sloop en heropbouw?

Heb je de perfecte grond gevonden en wil je de bestaande woning slopen om er een energiezuinige houtskeletbouwwoning te bouwen? Wij ontzorgen je 100%. Regel je de sloopwerken zelf, of geef je het proces volledig uit handen? Alles kan. We werken met betrouwbare partners om het bouwwerk af te breken, en beginnen vervolgens aan de uitvoering van jouw woning in houtskeletbouw.

Dat doen we volgens een transparant stappenplan dat we nauwgezet opvolgen om jouw woning op het afgesproken moment te kunnen opleveren. Van de finale productietekening tot de binnenafwerking en alles daartussenin, met een eigen studiedienst, montageploegen en schrijnwerkerij zijn we sterk in het uitvoeren van elke woondroom. 

“De bungalow op onze bouwgrond in Kortrijk was helemaal afgeleefd. Die moest wijken voor een nieuwe, energiezuinige woning. Het verlaagd btw-tarief was mooi meegenomen.” 

Pieter-Jan en zijn gezin kozen voor hun sloop-en-bouwproject voor Dewaele Woningbouw. Een keuze waar ze nog steeds 100% achter staan. “De bungalow op onze bouwgrond in Kortrijk was helemaal afgeleefd. Die moest wijken voor een nieuwe, energiezuinige woning”, vertelt Pieter-Jan. “Het verlaagde btw-tarief was mooi meegenomen. We kozen voor houtskeletbouw, al hadden we best wat vooroordelen. Onterecht, zo bleek.” 

Meer inspiratie? Bekijk onze realisaties in heel uiteenlopende bouwstijlen.

Ook slopen en heropbouwen met Dewaele Woningbouw?

Ontdek de verschillende voordelen én mogelijkheden van houtskeletbouw in onze gratis brochure.

  • Meer over onze aanpak
  • Alle voordelen van ons bouwsysteem
  • Meer dan 30 realisaties
Image
Brochure

Slopen en heropbouwen, of toch renoveren?

Kocht je een bestaande woning en heb je renovatieplannen? Ga voor je begint eerst even na of dat wel de beste optie is. Want misschien kan je financieel én praktisch voordeel doen door de woning te slopen en opnieuw te bouwen. Lees meer over elke optie en maak de beste keuze.

Image
Construire sur votre propre terrain

Over ons

Wie is Dewaele Woningbouw?

Kiezen voor Dewaele Woningbouw is kiezen voor een professionele partner die het verschil maakt voor jouw toekomstige thuis. Je voelt het in onze jarenlange ervaring, onze vakkennis, onze knowhow en glasheldere aanpak. Maar ook in houtskeletbouw, het meest energiezuinige en futureproof bouwsysteem dat al jouw woonwensen afvinkt. Daarbovenop garanderen we je een zorgeloos bouwproces op jouw bouwgrond, in alle comfort en creativiteit.