Image
Moderne woning te Nazareth

De architecturale mogelijkheden van houtskeletbouw

Wanneer je bouwt, moet je een pak keuzes maken. Eén van de belangrijkste is misschien wel de stijl waarin je wil bouwen. Landelijk, modern of tijdloos? In houtskeletbouw is alles mogelijk en krijgt jouw architect alle vrijheid om een uniek en persoonlijk ontwerp te creëren.

Houtskeletbouw: flexibiliteit in architectuur

Naast energiezuinigheid is ook de flexibiliteit in ontwerp een belangrijke reden om voor houtskeletbouw te kiezen. Hout is een licht bouwmateriaal dat extra mogelijkheden biedt op bouwtechnisch, creatief en architecturaal vlak. Of je nu een strakke, eigentijdse woning wil bouwen, een huis met een landelijke look of grote dakoversteken en zwevende volumes ... alles wat je architect kan tekenen, kan met houtskeletbouw worden gerealiseerd.

Image

De rol van de architect bij houtskeletbouw

Heb je al een architect en/of een bouwplan? Dan raden we aan om bij ons langs te komen vóór je de bouwaanvraag indient. Onze bouwadviseurs sturen het voorontwerp - indien nodig - technisch en financieel bij, en ze helpen om je project te optimaliseren. Zo ben je zeker dat het ontwerp haalbaar is binnen je gestelde budget, én worden eventuele knelpunten opgelost.

TIP

Heb je al een plan voor een traditioneel gebouwde woning? Ook dat is geen probleem. Ons eigen studiebureau voert een grondige studie uit en zet jouw plan om naar houtskeletbouw. Zo hoef je ook geen externe ingenieur te betalen.

Nog geen architect? Wij brengen je vrijblijvend in contact met een onafhankelijk architect die thuis is in onze manier van werken. Deze architect houdt niet alleen rekening met je budget, maar ook met je persoonlijke stijlvoorkeuren en de technische aspecten van de bouw. Omdat hij of zij al vertrouwd is met de materialen en technieken die we gebruiken, verloopt het bouwproces uiterst efficiënt.

Image

Mogelijkheden op het vlak van afwerking

Ook op het vlak van afwerking en gevelbekleding zijn bij houtskeletbouw geen beperkingen, dus je kan zowel voor houten gevelbekleding en crépi-gevelbepleistering als voor de geliefde gevelsteen kiezen. Of een combinatie van beide. Een afgewerkte woning in houtskeletbouw ziet er daarom altijd hetzelfde uit als een traditioneel gebouwde woning, maar het wooncomfort en de energiezuinigheid zijn niet te evenaren. Meer zelfs, onze woning in houtskeletbouw doen het veel beter dan dan de BEN-norm.

Inspiratie bouwstijlen houtskeletbouw

Houtskeletbouw beperkt zich niet tot één bouwstijl, alles is mogelijk. Bekijk voorbeelden van de meest voorkomende bouwstijlen en kies de stijl die het best bij jouw wensen past.

  • Moderne bouwstijl

    In deze bouwstijl ligt de nadruk op strakke lijnen, kubistische vormen en open ruimtes.

Image
Moderne woning te Nazareth
  • Landelijke bouwstijl

    Deze stijl kenmerkt zich door een charmante en rustieke uitstraling, vaak in combinatie met natuurlijke materialen en warme, traditionele elementen.

Image
Landelijke open bebouwing gevel
  • Tijdloze bouwstijl

    Deze bouwstijl creëert met een mix van elegantie en eenvoud een blijvende esthetische uitstraling.

Image
Dewaele woningbouw - realisatie in Diepenbeek

Wil je energiezuinig bouwen zonder beperkingen op architecturaal vlak? Maak een vrijblijvende afspraak en kom vroeg genoeg bij ons langs, met of zonder bouwplan.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image