Image

Bouwen met het oog op later

Onze houtskeletwoningen bouwen we zeker niet alleen voor jonge gezinnen, maar zeker ook voor wie nog eens wil bouwen nadat de kinderen het huis uit zijn. Zo verhuisden Tom Tratsaert en Greet Amerlinck toen ze respectievelijk 58 en 52 jaar waren naar een nieuwbouwwoning van Dewaele Woningbouw. Die is volledig afgestemd op de toekomst: enerzijds door de ergonomische aanpassingen, anderzijds door het energiezuinige karakter. Het leverde ons begin 2023 een mooi artikel in Het Laatste Nieuws op.

Aandacht voor ergonomie

“Een toekomstgericht huis met een laag energieverbruik waar we de rest van ons leven kunnen blijven wonen.” De eigenaars van deze witte sleutel-op-de-deurwoning in de buurt van Gent wisten precies wat ze wilden. Zo goed dat de man des huizes eigenhandig de plannen uittekende. Hij wist namelijk als geen ander wat er nodig zou zijn als hij op een dag in een rolstoel zou belanden. Het ergonomische aspect van de woning was dus zeer belangrijk, weliswaar zonder dat het allesoverheersend werd. 

“Een optie was bijvoorbeeld geweest om het bureau en de berging op het gelijkvloers op termijn om te vormen tot slaap- en badkamer, maar dan zouden we later de bovenverdieping amper nog gebruiken”, aldus de eigenaar. “In plaats daarvan kozen we voor een liftschacht. De lift zelf is er nog niet, maar alle voorbereidingen zijn getroffen. En alles bij elkaar zal dit ons niet meer kosten dan de transformatie van de benedenverdieping.” 

Andere keuzes op het vlak van ergonomie zijn de brede gangen en deuren, de afwezigheid van drempels, de schakelaars op zithoogte, de extra grote toiletten, de inloopdouche en het lage bad en overal genoeg manoeuvreerruimte.

Energieneutrale nieuwbouwwoning

De toekomstgerichtheid van de woning zit niet alleen in de ergonomische aanpassingen, maar ook in het energieneutrale karakter. Daar zorgt de combinatie van de dikke isolatieschil met energiezuinige technieken voor, zoals een warmtepomp voor de vloerverwarming en zonnepanelen op het dak. Alle energie die het gezin verbruikt, wekken ze zo zelf op. 

Ook het feit dat Dewaele Woningbouw enkel houtskelet bouwt, paste binnen de ambitie van het koppel om naar een zo ecologisch mogelijk huis te verhuizen.

Image

Dankzij de warmtepomp en de zonnepanelen is onze woning volledig energieneutraal.

 

Wil jij ook een woning bouwen die klaar is voor de toekomst? Kom dan zeker langs bij Dewaele Woningbouw, ook zonder dat je al een ontwerp hebt. Wij bouwen helemaal op maat van je huidige én toekomstige woonbehoeften.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image