Milieubewust in Zwevegem

“We hebben veel zelf gedaan. Dewaele maakte daar helemaal geen probleem van. Dan lieten ze die zaken gewoon uit de offerte.”

FAM. POPIEUL
Landelijk bouwen met baksteen, hout en vlakke dakpannen
Landelijk bouwen met baksteen, hout en vlakke dakpannen
  • Gevel in baksteen en cederhout
  • Aluminium ramen met staallook
  • Warmtepomp
  • Zonnepanelen
  • E-peil = 16

Concept

De eigenaars van deze houtskeletbouwwoning wilden heel milieubewust bouwen. Het gebruik van natuurlijke materialen was dan ook belangrijk. De gevel is uitgevoerd in een klassieke baksteen. Carport en oversteken zijn afgewerkt in cederhout. Het zadeldak in een vlakke dakpan.

En de ramen? Die kregen een speciale look mee. Steellook om precies te zijn. Een uitvoering in aluminium met het uitzicht van staal. Een bewuste keuze van de eigenaars die het landelijke karakter van hun houtskeletbouwwoning zo extra cachet wilden geven.

De indeling is praktisch. Na de gang met toilet en vestiaire vind je een open leefruimte met keuken en verborgen berging, zithoek en bureau. De vloer is afgewerkt met een keramische tegel die makkelijk te onderhouden is. Een eiken trap met stalen spijlen brengt je naar boven. Daar liggen de drie slaapkamers, twee badkamers en dressing. De vloer is er afgewerkt in fineerparket.

De houtskeletbouwwoning behaalde een E-peil van 16. Dat heeft het niet alleen te danken aan de goed geïsoleerde wanden, maar ook aan de vloerverwamring, warmtepomp, ventilatie en zonnepanelen.

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.