Kubuswoning met zuivere lijnen en volumes

Transparantie op elk verdiep
Indrukwekkend E-peil van -11
Energiezuinig met warmtepomp en zonnepanelen
Badkamer en slaapkamer in één
Zwevende trap

Onbeschreven blad met mogelijkheden

Een kubuswoning die meteen tot de verbeelding spreekt, in dit geval is het meer dan een geslaagd architecturaal project. Voor deze bewoners was de bouwstijl een onbeschreven blad waarop persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden tot leven konden komen. Van ruimtes die naadloos met elkaar communiceren tot opvallende elementen met visuele elegantie ... de typische strakke en gedefinieerde kenmerken van de kubistische bouwstijl transformeren hier moeiteloos tot vloeiende vormen. 

 

Interactie en transparantie  

Het resultaat? Een thuis waarin het dagelijkse leven wordt vergemakkelijkt. Het gezin koos op de benedenverdieping voor een open ruimte waar keuken, leefruimte en zitkamer naadloos in elkaar overvloeien. Met deze keuze wordt niet alleen een gevoel van eenheid en transparantie gecreëerd, het vergroot daarnaast de natuurlijke lichtinval van de indrukwekkende raampartijen. 

 

Ook boven geniet dit gezin van goed georganiseerd ruimtegebruik. Hier verbindt een doucheruimte twee slaapkamers, en kreeg de master bedroom een open badkamer. Deze woning vormt niet alleen een voorbeeld van stijl en functionaliteit, maar ook van duurzaamheid en energie-efficiëntie. Zo maakt een geïntegreerde warmtepomp gebruik van hernieuwbare energiebronnen om de woning te warmen en te koelen, en wekken zonnepanelen duurzame energie op. Het E-peil van -11 zegt alles over de indrukwekkende energieprestaties van de woning: ze produceert meer energie dan ze verbruikt. 

 

Efficiëntie in de praktijk 

“Dewaele Woningbouw biedt een aantal garanties die elk bouwproces veranderen. Zo wisten we exact wanneer wat zou uitgevoerd worden en kregen we dankzij BuildEye een glashelder inzicht in elke fase van het bouwtraject. Van concept tot oplevering, inclusief de timing. Hadden we vragen, dan konden we die in de app stellen. We kregen dan meteen antwoord, of ten laatste de dag nadien. Zo’n coördinatie heb ik nog maar zelden ervaren. De ene vakman had gedaan en de andere begon meteen, er is dus nooit tijd verloren gegaan. Efficiëntie ten top.” 

 

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image