Moderne villa tussen de bomen

Moderne architectuur met warm karakter
Open indeling met maximale lichtinval
Vide voor extra licht en openheid
Zero-gevelsteen met voegloos uitzicht
Ruim dakterras

Zicht op de seizoenen

Wanneer je bouwt tussen de bomen, wil je de sterke connectie met de natuur bewaren. Zowel rondom de woning, als er binnenin. Daarom draait het in deze strakke houtskeletbouwwoning niet alleen om balans tussen architectuur en natuur, ook gaat het om optimaal licht en zicht. En om een doordachte indeling die aansluit op de context. 

 

Vide met ruimtelijke vibe 

In een omgeving waar grote bomen het licht absorberen een leefruimte realiseren die baadt in het daglicht, het is niet onmogelijk. De architect koos bewust voor gigantische glaspartijen om het open gevoel van de leefruimtes te versterken, én zorgde met een vide voor een extra ruimtelijke vibe. Deze opening brengt enerzijds licht en extra (werk)ruimte, anderzijds laat het de verschillende verdiepingen met elkaar communiceren. 

 

De indeling van die verdiepingen? Die wijkt met het oog op later lichtjes af van de standaardkeuzes. Zo biedt de bovenverdieping plaats aan drie kinderkamers en een moderne badkamer, terwijl de master bedroom zich op het gelijkvloers bevindt. Een weloverwogen beslissing, de bewoners wilden namelijk een nieuwbouw die future proof en stevig was.  

 

Bouwproces met beleving 

Stevig en kwalitatief bouwen, voor dit gezin waren het doorslaggevende factoren om voor Dewaele Woningbouw te kiezen. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan. We waren op zoek naar een bouwpartner die snel, kwalitatief en duurzaam kon bouwen. Allemaal garanties die Dewaele ons kon geven. Bovendien werken ze niet alleen met de beste materialen en energiezuinige systemen, ook de structuur van hun woningen zit goed. Maar wat ons echt over de streep trok? De keuze voor LVL-balken, dat was onze zekerheid dat onze woning tegen een stootje zou kunnen. Niet onbelangrijk met drie jonge kinderen (lacht).” 

 

Betrokkenheid bevorderen 

“Mocht ik nog eens bouwen, ik zou zonder aarzelen opnieuw voor Dewaele Woningbouw kiezen. Zo’n bouwervaring zoals die van ons is uniek. Zo konden we elke stap van ons bouwproces opvolgen via BuildEye, een app die je inzicht geeft in elke fase van het traject en die communicatie met elke aannemer mogelijk maakt. En dat niet alleen, vanaf het moment dat de ruwbouw er stond, kregen we een sleutel en konden we onze ‘woning’ vrij bezoeken. Gevoelsmatig een heel belangrijke factor, je wordt op die manier écht betrokken bij de realisatie van je droomwoning.” 

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image