Karaktervolle woning in Koksijde

Stijlvol karakter

Houtskeletbouw, van generatie op generatie. De ouders van dit koppel kozen 30 jaar geleden al voor houtskeletbouw en zijn vandaag nog steeds blij met hun keuze. Voor dit jonge gezin was het dan ook evident om voor deze bouwmethode te kiezen. Daarvoor rekenden ze op bouwbedrijf Dewaele. “We hadden vooraf een goed idee van de kosten en de vooropgestelde planning. Ook de effectieve werken sloten vrij nauw aan op elkaar”, vertelt de familie.

De hedendaagse woonst kreeg een opvallende uitstraling. Zo springt de rode gevelsteen meteen in het oog, maar ook de houten gevelbekleding op de bovenverdieping geeft de woning een unieke uitstraling.

Comfortabele indeling

Het gezin koos omwille van praktische redenen voor een kubuswoning. Zo wilden ze rechte wanden in de slaapkamers. “We vonden het belangrijk om de beschikbare ruimte maximaal te benutten. Ook wilden we dat de woning zo’n laag mogelijk energieverbruik heeft en dat we zowel in het zuiden als het westen zon op ons terras hebben.”

Over de indeling van je huis moet je goed nadenken. Zeker wanneer je bouwt, heb je alle vrijheid om het volgens je voorkeur in te richten. Zo kozen de eigenaars voor een overdekte carport en voordeur. Het terras is ook overdekt, zodat er maar beperkt zonlicht binnenkomt. Daarnaast is de benedenverdieping open en biedt de bovenverdieping plaats voor 4 slaapkamers, een badkamer en een toilet.

Focus op energiezuinigheid

“Eén van onze bouwwensen was een energiepeil lager dan 20. Volgens de eerste schattingen zou dit 7 zijn, maar na een finale opmeting bleek het E-peil zelfs 0 te zijn. Om dit te realiseren, installeerden we heel wat energiezuinige technieken. Zo plaatsten we een lucht/water-warmtepomp en zonnepanelen. De verwarming, koeling en het sanitair gebeuren via de warmtepomp. Hierover zijn we zeer tevreden. Zelfs in warme periodes blijft het binnen erg aangenaam.”

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image