Strakke woning met warme touch

Strakke architectuur met warme materialen
Energiezuinige technieken
Toekomstgerichte indeling
Open leefruimte
Superisolerende beglazing

Strakke looks, warme charme

Strak bouwen, of kiezen voor de charme van warme materialen? Deze imposante gezinswoning bewijst dat het een het ander niet uitsluit. Zowel aan de buitenzijde als in het interieur verzachten natuurlijke materialen en kleuren de strakke, minimalistische architectuur. Zo koos de bouwheer voor hout en een lichtbeige steen als gevelafwerking, en zorgt parket voor een warm contrast met keramische tegels op de benedenverdieping.

Esthetische keuzes met oog op later

Grote glaspartijen accentueren de open en lichtrijke indeling. De leefruimte vloeit naadloos over in de open keuken met kookeiland, met aansluitend een open werkplek. Die kan later afgesloten worden zodat niemand onnodig gestoord wordt in z’n werk. Hoewel de bouwheer op de bovenverdieping een open slaapruimte wou, koos hij met het oog op later voor drie afzonderlijke slaapkamers, waarvan één met geïntegreerde dressing en badkamer.

Energiezuinige technieken

Deze woning gaat verder dan het esthetische. Ze ademt ook duurzaamheid en energiezuinigheid uit dankzij de keuze voor zonnepanelen, een warmtepomp, vloerverwarming en ventilatie type D+. “Ik woonde vroeger in een traditioneel gebouwde woning, en ik kan je verzekeren: het verschil is groot. Dankzij de goede isolatie en luchtdichtheid ervaar je steeds een comfortabel gevoel. Zelfs op de meest koude dagen.”

Net als de keuze voor een woning in houtskeletbouw was ook de keuze voor Dewaele Woningbouw snel gemaakt. “Dewaele Woningbouw werkt met LVL-balken, vormvaste balken die de beste kwaliteit garanderen. Een enorm pluspunt, dus.”
 

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image