Hedendaagse woning met ruimte voor creativiteit

Modern en strak design
Energiezuinige technieken
Polyvalente ruimte
Tuingeoriënteerde open indeling
Geluidsarm ventilatiesysteem

Toekomstbestendige indeling

Deze woning oogt op het eerste gezicht dan wel strak en open, toch zorgen enkele creatieve ingrepen voor een speels en gezellig effect. Zo wilde dit gezin op de benedenverdieping een polyvalente ruimte die meegroeit met hun woonwensen: vandaag is het de ideale ruimte voor tuinfeestjes en dient ze daarnaast als logeerkamer voor gasten, in de toekomst wordt dit met enkele kleine ingrepen een toegankelijke slaapkamer.

Energiezuinig wonen

Een doordachte oriëntatie, grote raampartijen die het zonlicht maximaal binnen laten en energiezuinige technieken zoals een lucht/lucht-warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen zorgen voor duurzaam wooncomfort. Maar ook de keuze voor een slim ventilatiesysteem draagt bij aan deze comfortabele woonomgeving: de bouwheren lieten zich al tijdens de ontwerpfase adviseren bij de keuze en plaatsing van het meest ideale ventilatiesysteem en genieten nu van een gezond binnenklimaalt zónder geluidshinder.

2 bouwgronden, 2 woningen

Het koppel was al gewonnen voor de voordelen van houtskeletbouw toen het bij Dewaele Woningbouw aanklopte. “Mijn vader tekende als gepensioneerd architect zowel ons plan als dat van de woning van mijn zus. We hebben terzelfdertijd gebouwd met Dewaele op 2 naast elkaar liggende loten. Toen we die plannen voorlegden aan de bouwadviseurs van Dewaele, kregen we meteen positieve feedback: zonder grote aanpassingen konden onze bouwwensen werkelijkheid worden. Ook de beloofde timing was correct. Ondanks dat het bouwtraject onderbroken werd door de coronacrisis, werd onze woning toch tijdig opgeleverd. Zonder meerprijs, want intussen waren ook de bouwmaterialen een pak duurder geworden.” Omdat het gezin enorm tevreden was over de manier van (samen)werken, besloot het na oplevering een grote receptie te organiseren voor iedereen die deze droomwoning mee vorm gaf. “Dewaele houdt woord, dat wilden we in de bloemetjes zetten.”

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image