Natuurlijk bouwen in de natuur

Grote raampartijen met driedubbele beglazing
Praktische terrasoverkapping
Open indeling met veel lichtinval
Zeer aangenaam binnenklimaat
Modern en strak, maar bovenal warm en natuurlijk

Buiten en binnen in balans

Deze strakke woning is ontworpen met de natuurlijke omgeving als uitgangspunt. Zo moest het huis zich aanpassen aan de natuur, en niet andersom. Dus wanneer je vanaf de straat komt aangereden, zie je vooral bomen, planten en zeeën van groen. En dat groen neem je automatisch mee naar binnen, want dankzij de open indeling en grote raampartijen zijn buiten en binnen perfect in balans.

Natuurlijke materialen

In het interieur vormen natuurlijke materialen en neutrale kleuren een zachte tegenhanger van de strakke architectuur. Terwijl de gigantische raampartijen de aandacht naar buiten leiden, straalt het interieur rust uit dankzij de keuze voor een open indeling, minimalistische stijlelementen en een warme parketvloer die elke ruimte met elkaar verbindt.

Ook het terras ademt sereniteit en ‘zen’. Hier koos de bouwheer om esthetische en functionele redenen voor een grote dakoversteek. “Niet alleen biedt deze overkapping met houten oversteek ons een beschutte buitenruimte, ook houdt ze de warme zomerzon buiten en laat ze de laagstaande winterzon ons interieur opwarmen.”

Duurzame energie

Rekening houdend met de Réglementation Thermique die in Frankrijk geldt, is deze woning ontworpen met het oog op slim gebruik van materialen en een optimale oriëntatie voor een sterke verlaging van het energieverbruik. Zo maakt dit gezin met een warmtepomp gebruik van duurzame energie voor de warmwaterproductie en zorgt de driedubbele beglazing voor thermisch en akoestisch comfort. “Als architect ben ik vertrouwd met de bouwmethode van houtskeletbouw. Net als met de aanpak van Dewaele. Het is de tweede keer dat we met hen bouwen en we weten intussen dat niet alleen een goede isolatie evident is, maar ook de luchtdichtheid. Onze woning voldoet moeiteloos aan alle eisen en is daarmee een schoolvoorbeeld van een energie-efficiënte houtskeletbouwwoning.”

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image