Hedendaagse kubistische woning in Overijse

Impressionant ontwerp

Vergis je niet: deze strakke villa heeft heel wat te bieden. De mix tussen de witte crepi en het donkergrijze buitenschrijnwerk zorgen voor een eigentijdse uitstraling. Hoewel de voorgevel eerder discretie uitstraalt, hangt er binnenin een heerlijke huiselijke sfeer. Daar bezorgen de lichtrijke inkomhal en het gezellige interieur je onmiddellijk een warm gevoel. De omvangrijke raampartijen schenken bovendien een prachtig panorama aan de tuin.

De eigenaars vonden volume belangrijk. Het majestueuze ontwerp voldoet hier alvast ruimschoots. De twee volumes creëren niet alleen een maximaal ruimtegevoel met veel licht, maar benadrukken ook de open sfeer in huis. Zo vormen de keuken en woonkamer één aangename leefruimte.

Met het oog op de toekomst

Deze villa is meer dan klaar voor de toekomst. Daar zorgen de moderne stijl en het optimale wooncomfort alvast voor. Maar ook de duurzaamheidsfactor speelde een grote rol bij het gezin. “Bouwen in houtskelet was voor ons een persoonlijke keuze omdat we het ook voor het milieu wilden doen. Zo is ons huis ook duurzaam in de zin dat de woning in de toekomst modulair is, zodat met een minimum aan werk een master suite met badkamer kan worden gebouwd. Je kan dus stellen dat dit ons laatste huis is”, vertelt de familie.

Daarnaast kozen de eigenaars voor diverse energiebesparende technieken. De aanwezigheid van een warmtepomp, de zonnepanelen en zonwering op de achtergevel maken van deze woning een aangename en energiezuinige thuis.

Tot in de puntjes in orde

Bouwen in houtskelet stond voor het gezin vast. Daarvoor zochten ze alleen nog een partner. Op aanraden van hun architect en na een bezoek aan Batibouw was de keuze voor Dewaele Woningbouw snel gemaakt. “De houtskelettechniek van Dewaele is top. Hun timing is perfect en ook de service van hen is haast onberispelijk”, besluit de familie.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image