Modern wonen met landelijk karakter

Advies bij energiezuinige technieken
Eigen inbreng in afwerkingsfase
Open communicatie tijdens het bouwproces
Snelle ruwbouwfase zonder droogtijd
Kwalitatieve materialen voor duurzaam wooncomfort

Uitnodigende uitstraling

Als architect wist de bouwheer exact wat hij wilde: een moderne stijl die volledig tot z’n recht komt in de landelijke omgeving. Van strakke lijnen tot zorgvuldig gekozen natuurlijke materialen, deze woning ademt karakter uit. En warmte, want ook de indeling is bijzonder uitnodigend: grote raampartijen zorgen voor een schilderachtig decor in de open leefruimte met keuken, eet- en zitkamer. Ontbijten met uitzicht op de velden, een perenboomgaard en verschillende tinten groen ... het is voor dit gezin een dagelijks tafereel. 

 

Voorbij de keuken geeft een verborgen deur toegang tot een grote berg- en wasruimte met douche, de technische ruimte en de carport. Naast de leefruimte bevindt zich een afgesloten werkplek die groot genoeg is om later dienst te doen als slaapkamer. Omdat er ook al een badkamer aanwezig is op de benedenverdieping, kan het gezin ook op een minder mobiele leeftijd in hun thuis blijven wonen.  

 

Bijdragen aan een duurzaam milieu 

“Wat ons aansprak, was de focus op energiezuinige technieken. We kregen tips en advies van de bouwadviseur over alle mogelijke oplossingen, verschillende toestellen en mogelijkheden. Zo integreerden we vloerverwarming met actieve koeling, een lucht-water warmtepomp, ventilatie type D en zonnepanelen. Allemaal ingrepen waarmee we ons steentje bijdragen aan de klimaatproblematiek, én aanzienlijk kunnen besparen op onze energiefactuur.” 

 

Een andere duurzame troef is de doorgedreven isolatie. “Ik heb technische kennis van zowel houtskeletbouw als traditionele bouw, en ik kan je met zekerheid zeggen: de uitstekende isolatie vanuit de dragende structuur, binnenin de wanden, maakt de kans op koudebruggen en slechte bouwknopen aanzienlijk kleiner. Misschien niet iets waar je aan denkt wanneer je bouwt, maar toch een belangrijke factor die het verschil maakt in dagelijks comfort.” 

 

Geen verschil tussen offerte en eindfactuur 

“Na een grondige zoektocht naar een betrouwbare bouwpartner, kozen we vol vertrouwen voor Dewaele Woningbouw. En we hebben er geen moment spijt van gehad. Als architect wist ik dat alles mogelijk was met houtskeletbouw, de vele uiteenlopende realisaties van Dewaele bewijzen dat. Wel waren budget en timing voor ons de belangrijkste factoren, en ook op dat vlak kregen we meteen zekerheid. Er was geen verschil tussen de offerte en de eindfactuur.” 

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image