Bouwen met oog op de toekomst

Onze houtskeletwoningen bouwen we voor jonge gezinnen, maar zeker ook voor wie nog eens wil bouwen nadat de kinderen het huis uit zijn. Zo verhuisden Tom Tratsaert (58) en Greet Amerlinck (52) uit Wondelgem twee jaar geleden naar een nieuwbouwwoning van Dewaele Woningbouw. Die is volledig afgestemd op de toekomst: enerzijds door de ergonomische aanpassingen, anderzijds door het ecologische karakter. Het leverde ons een mooi artikel in Het Laatste Nieuws op.

Aandacht voor ergonomie

“Een toekomstgericht huis met een laag energieverbruik waar we de rest van ons leven kunnen blijven wonen.” De eigenaars van deze witte sleutel-op-de-deurwoning in de buurt van Gent wisten precies wat ze wilden. Zo goed dat de man des huizes eigenhandig de plannen uittekende. Hij wist namelijk als geen ander wat er nodig zou zijn als hij op een dag in een rolstoel zou belanden. Het ergonomische aspect van de woning was dus zeer belangrijk, weliswaar zonder dat het allesoverheersend werd. “Een optie was bijvoorbeeld geweest om het bureau en de berging op het gelijkvloers op termijn om te vormen tot slaap- en badkamer, maar dan zouden we later de bovenverdieping amper nog gebruiken”, aldus de eigenaar. “In plaats daarvan kozen we voor een liftschacht. De lift zelf is er nog niet, maar alle voorbereidingen zijn getroffen. En alles bij elkaar zal dit ons niet meer kosten dan de transformatie van de benedenverdieping.” Andere keuzes op het vlak van ergonomie zijn de brede gangen en deuren, de afwezigheid van drempels, de schakelaars op zithoogte, de extra grote toiletten, de inloopdouche en het lage bad en overal genoeg manoeuvreerruimte.

“Onze nieuwbouwwoning is helemaal aangepast zodat we er de rest van ons leven kunnen blijven.”

Bouwen met oog op de toekomst

Energieneutrale nieuwbouwwoning

De toekomstgerichtheid van de woning zit niet alleen in de ergonomische aanpassingen, maar ook in het energieneutrale karakter. Daar zorgt de combinatie van de dikke isolatieschil met energiezuinige technieken voor, zoals een warmtepomp voor de vloerverwarming en zonnepanelen op het dak. Alle energie die het gezin verbruikt, wekken ze zo zelf op. Ook het feit dat wij enkel houtskelet bouwen paste binnen de ambitie van het koppel om naar een zo ecologisch mogelijk huis te verhuizen.

“Dankzij de warmtepomp en de zonnepanelen is onze woning volledig energieneutraal.”

Wil je een woning bouwen die klaar is voor de toekomst? Kom dan zeker langs bij Dewaele Woningbouw, ook zonder dat je al een ontwerp hebt. Wij bouwen helemaal op maat van je huidige én toekomstige woonbehoeften.

Bron: Het Laatste Nieuws (16 januari 2021)

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.