1 familie, 2 generaties, 4 nieuwbouwprojecten

Je kent ze wel. De horrorverhalen waarbij werkelijk alles in het bouwproces misloopt. De bouwheer blijft verweesd achter met bouwblunders, hoge facturen en een maagzweer of 3. Gelukkig kan het ook anders. Dat bewijst het project van de familie De Wandeler. Of beter projecten: de afgelopen 35 jaar bouwden ze maar liefst 4 keer met Dewaele.

Waarom veranderen als het goed is, dat moet de familie De Wandeler gedacht hebben. In 1979 en 1999 gingen de ouders in zee met Dewaele Houtskeletbouw. In 2002 en 2017 bleken de bakstenen in de maag – of liever houtbalken – dan weer te groot bij de kinderen.

Betere energiewaarden

“De eerste woning van mijn ouders was een fermette”, vertelt dochter Anke. “Twintig jaar later kozen ze voor een hedendaagse woning met alle kamers op het gelijkvloers. In beide gevallen is het bouwproces vlot verlopen. Bij de bouw van hun huidige woning speelden de toen heersende isolatie- en energienormen een doorslaggevende rol. Dewaele kon betere waarden voorleggen dan de traditionele bouwfirma’s”, gaat Anke verder.

"Vooral hun technische kennis en nauwe opvolging van het dossier vielen op."

“Mijn ouders kozen eigenlijk voor Dewaele na een bezoek aan een kijkwoning in Henegouwen. Daar viel vooral hun technische kennis op. Tijdens de bouwperiode zelf blonken ze uit in stiptheid, een nauwe opvolging van het dossier en de oprechtheid in de communicatie. Daar konden mijn ouders zich heel hard in vinden”, meent Anke.

Verschillende bouwstijlen

Dat de ouders van Anke na de fermettestijl probleemloos een hedendaagse woning met veel glaspartijen lieten bouwen, bewijst dat Dewaele Woningbouw van alle markten thuis is. Dat bleek ook zo bij Anke zelf. Zij en haar gezin bouwden een eerste keer in 2002 met architect Willem De Smet uit Knesselare.

Oog voor duurzaamheid

Vandaag wacht Anke vol ongeduld op de nieuwe woonst. “De funderingsplaat is gegoten, dus vanaf nu kan het snel gaan. Ten opzichte van de eerste keer zijn de EPB-normen serieus veranderd. Nu hebben we gekozen voor ventilatiesystemen, zonnepanelen en zonnewering. Iets waarvoor Dewaele Woningbouw extra aandacht had”, zegt Anke. “Maar op zich verloopt het bouwproces op exact dezelfde manier als 15 jaar geleden.”

"Ze zijn hun beloftes altijd al nagekomen."

In tegenstelling tot de ouders kozen Anke en haar man om de afwerking ook deze keer opnieuw zelf te doen. Dewaele Woningbouw zorgt enkele voor een wind- en waterdichte ruwbouw. “En voor kwaliteit”, aldus Anke.

Dewaele bouwt ook jouw droomwoning volledig op maat. Maak hier een afspraak of bezoek één van onze kijkwoningen.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.