6 mythes over houtskeletbouw

1

Houtskeletbouw is geen maatwerk

Bij houtskeletbouw denken mensen al snel aan een prefabsysteem. En prefab vinden ze dan per definitie te beperkt. Toch levert Dewaele Houtskeletbouw perfect maatwerk. Het huis dat je in gedachten hebt, komt er dus wel degelijk. Dat de wanden op voorhand gemaakt zijn, is gewoon een praktisch voordeel. Zelfs al stormt het buiten, toch bouwen we in onze ateliers aan je huis.

2

Houtskeletbouw heeft een slechte akoestiek

Veel mensen denken dat een houten huis synoniem staat voor een slechte akoestiek. Toch bewijzen verschillende onafhankelijk testen het tegendeel. Hout en het isolatiemateriaal ertussen absorberen storende geluiden die van binnen en buiten komen en de constructies van Dewaele Houtskeletbouw krijgen daarom altijd 10 op 10 op akoestiek. Ook de tussenvloeren die extra akoestische isolatie meekrijgen, scoren goed op dat vlak.

3

Houtskeletbouw is duur

Laten we voor eens en voor altijd een misverstand uit de wereld helpen: houtskeletbouw is níet duurder dan een traditionele gemetste bouw. Sterker nog: voor dezelfde prijs is een houtskeletbouwwoning zelfs beter geïsoleerd. Dat komt omdat het isoleren bij houtskeletbouw al in de prefabwanden start en niet pas in de spouwmuur. Maar net zoals bij een traditionele bouw maak je het totale kostenplaatje van je woning zo duur als je zelf wilt. 

4

Houtskeletbouw is niet brandveilig

Hoelang duurt het voor een blok hout helemaal is opgebrand? Juist, lang. Hout is dus een materiaal dat lang standhoudt bij een brand. De wanden van Dewaele Houtskeletbouw geven maar liefst 2 keer langer weerstand tegen brand dan de norm voor openbare gebouwen voorschrijft.

5

Houtskeletbouw is niet duurzaam

In Duitsland, Canada en Scandinavië is houtskeletbouw al veel langer ingeburgerd. Die huizen staan er al generaties lang. Tel daarbij het feit dat onze huizen niet snel voorbijgestreefd zullen zijn qua bouwnormen en energiezuinigheid en je hebt een huis dat ook veel langer up-to-date blijft. Bovendien gebruiken we hout van duurzaam beheerde bossen. Want ook dat telt.

6

Houtskeletbouw beweegt constant

Hout leeft. Het krimpt en zet uit. Da’s waar. Daarom bedacht Dewaele Houtskeletbouw net een systeem met LVL-balken. Die zijn krimpvrij, vormvast en zijn zo stevig dat je er grote overspanningen mee maakt. Verder gebruiken we oersterke multiplexplaten in combinatie met vezelsterke gipskartonplaten. Je kan dus gerust stevig op je beide oren slapen.

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.