Advies bij de keuze van je bouwmaterialen

Wanneer je bouwt, moet je een pak keuzes maken op vlak van esthetiek, techniek en energiezuinigheid. Dat doe je bij Dewaele Woningbouw niet alleen: gedurende het hele keuzetraject staat een persoonlijk adviseur je bij met advies op maat van jouw project én bewaart hij het evenwicht tussen budget, energieprestaties en smaak.

Image

Bouwadvies

Showroom in Deerlijk

Wanneer je met ons bouwt, nodigen wij je uit in onze showroom in Deerlijk of kan je langsgaan bij één van onze leveranciers. Daar overloop je samen met onze commercieel adviseur alle materialen en technieken in functie van jouw budget, wensen en project. Nog vóór je het contract ondertekent, zo kunnen we je een vaste prijs en termijn garanderen. 

Persoonlijke begeleiding bij de materiaalkeuze

Zowel op esthetisch vlak als op vlak van technieken en energieprestatie-eisen evolueert alles heel snel. Onze adviseurs zijn op de hoogte van alle hedendaagse technologieën of bouwtrends en weten deze, met respect voor jouw wensen, optimaal te integreren in jouw project. Ze hebben niet enkel oog voor de details, maar ook voor het totaalplaatje. Door alle elementen op elkaar af te stemmen, bewaken ze het kostenpakket en zorgen ze voor de perfecte technische, esthetische en financiële mix.

Tijdens het voortraject voeg je samen met je persoonlijk adviseur systematisch keuzes toe aan je bouwdossier, van buiten- naar binnenafwerking:

1. Materiaalkeuze buitenafwerking

Van de gevelsteen over dakbedekking tot het buitenschrijnwerk, elke beslissing die je neemt gaat veel verder dan louter een esthetische keuze. Zo kies je bijvoorbeeld niet alleen de mooiste kleur voor je gevelsteen, maar ook de verwerking ervan: gemetst of verlijmd. Met een gewone voeg of gekleurde voeg. Want net als het formaat van de steen hebben heel wat van de materiaalkeuzes ook een technische impact.

2. Keuze van technieken

De keuze van technieken zoals de verwarmingsinstallatie, zonnepanelen en ventilatie hebben een invloed op het EPB en bepalen onder andere de energieprestatie en het binnenklimaat van je woning. Gedurende de verschillende besprekingen leggen we deze voorkeuren vast, al dan niet in samenspraak met jouw architect, om de beoogde EPB-eisen te behalen.

3. Materiaalkeuze binnenafwerking

In deze fase maak je esthetische keuzes. In onze toonzaal vind je een ruim assortiment tegels en andere vloermaterialen, binnenschrijnwerk, sanitair ... verzameld op één plaats. Heb je liever een uitgebreider advies over een specifiek materiaal, dan maken we graag een afspraak bij onze leveranciers.
 

Om geen vertragingen op te lopen op de werf omwille van beschikbaarheid en levertijden, kiezen we ervoor om deze zaken gedurende het voortraject al vast te leggen. Kraanwerk, sanitaire toestellen en de plaats van schakelaars, lichtpunten en stopcontacten hoeven we nog niet te weten. Die beslissing neem je samen met de installateur op de werf omdat je dan een perfect beeld hebt van hoe je zal wonen.

Image
Image

Maximale keuzevrijheid

Niet alleen in ontwerp en in de bouw van je houtskeletbouwwoning heb je maximale keuzevrijheid, ook op vlak van de buiten- en binnenafwerking kies je de materialen volledig naar eigen smaak. We maken geen compromissen, we geven enkel gericht advies bij het design en de innovatieve technieken die jouw wooncomfort verbeteren.

Image

Ons lastenboek

Wil je meer weten over onze aanpak en kwaliteit? We delen graag ons lastenboek met jou. Hierin bundelen we alle details van je toekomstige woning in houtskeletbouw en geven we je een precieze omschrijving van onze materiaalkeuze, de technieken en uitvoering. Van de dikte van de isolatie tot de gebruikte houtsoorten ... we zijn open en transparant over onze bouwmethode.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image