Strakke en gezellige droomwoning met oog voor de toekomst

Ruimte, veel lichtinval en functionele indeling
Energiepositieve woning met een E-peil van -1
Zeer aangenaam binnenklimaat
Gebouwd voor nu en de toekomst
Modern en strak, maar ook warm en gezellig

Modern en strak versus warm en gezellig

“Ik hou van moderne, strakke architectuur, maar tegelijk wil ik na het werk tot rust kunnen komen in een warme, gezellige thuis met een praktische indeling. Met praktisch bedoel ik een woning waarbij elke verdieping eigenlijk een aparte, volwaardige leefzone vormt. Zo kunnen mijn twee opgroeiende kinderen op de bovenverdieping van privacy genieten en heb ik beneden mijn eigen slaapkamer met badkamer en toilet. Op die manier hoef ik ook niet meer te verhuizen wanneer ik ouder word”, zo herinnert de eigenares zich de allereerste briefing.

Die briefing vertaalden wij in een open bebouwing met een strakke vormgeving, een moderne gevelsteen afgewisseld met Trespa, grote glaspartijen, veel lichtinval, een gezellige inrichting en een functionele indeling. Beneden werd overal gekozen voor keramisch parket en uniforme kleurtinten, waardoor alle ruimtes in elkaar overvloeien. Met drie slaapkamers, een en-suite dressing en een badkamer op de bovenverdieping kregen de kinderen bovendien hun eigen zone.

Multifunctionele glaspartijen

Een van de eisen die de bouwvrouw aan ons voorlegde, was een open leefruimte met heel veel licht. Dankzij de grote glaspartijen valt natuurlijk licht vandaag in overvloed binnen. Dat geldt ook voor de warmte van de zon. In de winter warmt de benedenverdieping op zonnige dagen daardoor – gratis – op, zonder dat de vloerverwarming opgezet moet worden. In de zomer houden de buitenstores in het zuidwesten en de vloerkoeling de temperatuur onder controle. “Eigenlijk heerst hier het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat. De combinatie met het prachtige uitzicht op de tuin maakt van de open keuken en zithoek de ideale plek om gasten te ontvangen, te eten met de kinderen of tot rust te komen. Zelfs het bureau staat met de deur open mooi in contact met de leefruimte en de tuin”, aldus de eigenares.

Video file

Houtskeletbouw als doordachte keuze

Duurzaam bouwen met de nieuwste energietechnieken, een snel bouwproces en een vlotte coördinatie met de verschillende aannemers waren andere verwachtingen voor deze houtskeletwoning in Galmaarden. “Elk van deze eisen werd perfect opgepikt. Mijn contactpersonen bij Dewaele waren zeer communicatief, ik kon alles op de voet volgen via BuildEye, het contact met de (onder)aannemers verliep vlot en de dienst na verkoop was top. Kortom, een zeer betrouwbare bouwpartner die mijn droomwoning heeft gerealiseerd zoals ik ze voor ogen had. Zowel op het vlak van de planning – na tien maanden kon ik zoals voorzien verhuizen – als van de kwaliteit van de materialen en de afwerking.”

Negatief E-peil

Bouwen met het oog op de toekomst is ook bouwen met het oog op een minimaal energieverbruik. Een lucht/water-warmtepomp in combinatie met 24 zonnepanelen en de typische isolerende kwaliteiten van houtskeletbouw zorgen voor een negatief E-peil van -1. Daardoor wordt het energieverbruik sowieso beperkt. Gratis zonnewarmte in de winter, vloerverwarming op lage temperatuur en een warmtepomp die zowel kan verwarmen als koelen zorgen bovendien het hele jaar door voor een aangenaam comfort en een bescheiden energiefactuur.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image