Energiezuinige woning in Oostende

Open leefruimte met zicht op tuin
E-peil = 16
Zwart-witte eenvoud
Vloerverwarming en vloerkoeling
Ruime speelzolder met vaste trap

Snelle en energiezuinige houtskeletbouw

De eigenaars van deze woning in Oostende wilden graag bouwen, maar liefst snel en met respect voor het milieu. Zo kwamen ze bijna automatisch uit bij houtskeletbouw en Dewaele Woningbouw. Met een bouwproces van slechts 7 maanden en een E-peil van 16 werden beide verwachtingen overtroffen. “De professionele aanpak, de prima communicatie, de goede onderaannemers en uiteraard het beproefde houtskeletconcept staan garant voor een vlot verloop en een prachtig eindresultaat”, luidt het bij de tevreden eigenaars.

Strak en modern met warme uitstraling

Aan de buitenkant valt deze woning op door de geslaagde combinatie van zwarte dakpannen, raamprofielen en Trespa-platen en de witte crépi (met zelfreinigende lotuslaag). Op het gelijkvloers bestaat de volledige achtergevel quasi volledig uit glas, wat voor veel natuurlijk licht en een sterke link met de tuin zorgt. Dat ruimtegevoel wordt nog versterkt door de hoge plafonds (2,75 meter) en de open leefruimte met keuken, eettafel en zithoek. Ook op de verdieping koos het gezin voor ruimte, met slaapkamers zonder schuin gedeelte, een dressing en een grote speelzolder met vaste trap.

E-peil van 16

Houtskeletbouw is sowieso een milieubewuste keuze, maar dit gezin ging resoluut voor een maximale energiezuinigheid. Op het schuine dak wekken 16 zwarte zonnepanelen genoeg elektriciteit op om zelfvoorzienend te zijn. Met de warmtepomp wordt zowel verwarmd als gekoeld via de vloer. Ook de screens op de benedenverdieping, zonwerend glas en rolluiken boven houden de warmte buiten in de zomer. Tel daar de doorgedreven isolatie bij en je krijgt een zeer mooi E-peil van 16.

Sleutel-op-de-deur met klasse

Een nieuwbouwwoning die binnen en buiten volledig afgewerkt is na 7 maanden? Het kan perfect volgens de eigenaars: “Onze architect en een familielid dat met Dewaele had gebouwd, hadden ons warm gemaakt, maar het resultaat overtreft onze verwachtingen. Onze nieuwe woning ziet er niet alleen prachtig uit, ze is ook volledig afgewerkt, met ingebouwde kasten, bureaus in de kinderkamers, een dressing in onze slaapkamer én een tropisch aquarium. Onze bouwpartner heeft er echt voor gezorgd dat alle onderaannemers vlot op elkaar volgden én kwaliteit leverden.”

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image