Elegant en huiselijk ontwerp in Oosterzele

Ruime volumes en open indeling
Grote glaspartijen met veel lichtinval
Apart bureau
Minder draagkrachtige bouwgrond
Eigen ontwerp

Compact vanbuiten, royaal vanbinnen

Deze woning geeft langs de voorkant weinig geheimen prijs. De witte gevel in crepi in combinatie met de verticale bekleding in Thermowood Ayous en het zwarte schrijnwerk zorgen voor een strak uiterlijk dat tegelijk warm oogt. Maar binnenin heeft de woning heel wat te bieden. De ruimtes vloeien naadloos in elkaar over en vormen zo één riante leefruimte waar huiselijkheid centraal staat. Hierbij is de open leefkeuken het hart van de woning. Dankzij het elegante donkere design en het keramische werkblad met marmermotief is deze plek een echte eyecatcher.

“Mijn woning is een compromis tussen een loft en een huis. De benedenverdieping is heel open en ruim met veel lichtinval. Door de donkere accenten is het hier toch warm en intiem en voelt het ’s avonds als een heerlijke cocon aan. Boven is vooral praktisch ingedeeld met 3 slaapkamers, een dressing, apart toilet en een uitgestrekte, lichtrijke badkamer”, vertelt de eigenaar.

Volledige vrijheid

Gezelligheid en klasse zijn hier perfect in evenwicht, en daar zorgde de bouwheer helemaal zelf voor. “Als afgestudeerde interieurarchitect vond ik het belangrijk dat de creativiteit in het ontwerp gevrijwaard werd. Ik tekende mijn woning in detail en hoe ik het wou. Vervolgens zette een architect mijn schetsen om in een plan waarmee Dewaele aan de slag kon. Zij gaven me aanbevelingen, maar voor de rest heb ik volledig m’n ding gedaan bij het ontwerp van mijn woning.”

Totale vrijheid was voor de bouwer een must. Daarom maakte hij gebruik van de flexibele bouwformule en liet hij enkele zaken zelf doen. “Die flexibiliteit was van belang. De binnendeuren, keuken en badkamer heb ik onafhankelijk geregeld. Ik weet nog dat er gefrons was bij de werfleider door de tegelkeuze in mijn badkamer, maar achteraf heeft hij nog eens gebeld om te zeggen dat het resultaat toch mooi was”, lacht de eigenaar.

Tevreden van begin tot einde

Een goede en betrouwbare bouwpartner vinden voor je woning is noodzakelijk wanneer je bouwplannen hebt. Daarom deed ook deze bouwheer grondig zijn onderzoek. “Omwille van de draagkracht van de grond was houtskelet de beste oplossing om een lichte woning te bouwen. Daarbij kwam Dewaele als beste uit de bus. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij hen, wat wel belangrijk is wanneer je één van de grootste investeringen in je leven doet. Dat vertrouwen is altijd gebleven.”

Ook over de samenwerking is de eigenaar vol lof. Zo is hij enorm tevreden over de eerlijkheid, bekwaamheid en de strikte opvolging. “Je bent bij heel het proces nauw betrokken wat je een zekerheid geeft terwijl je aan het bouwen bent. Je krijgt als bouwer een zekere geruststelling dat alles goed verloopt en dat ze weten waarmee ze bezig zijn. Die vlotte communicatie is een echte troef.”

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image