Moderne woning bouwen? Volg deze 9 trends

Modern bouwen betekent ook mee zijn met de nieuwste stijlen, technieken en materialen. De nieuwbouwsector is immers een wereld die constant evolueert en innoveert. Maar wat zijn nu de trends voor binnen en buiten? Hoe ben je helemaal mee met jouw nieuwbouwproject? Ontdek deze 9 tips van onze trendwatcher.

Eigentijdse interieurtrends die het verschil maken

1. Grote ruimtes

Open leefruimte in Brecht

Creëer meer bewegingsruimte in huis dankzij grote leefruimtes. Een open leefkeuken bijvoorbeeld, met centraal kookeiland om ook gezellig te ontbijten. Of een master bedroom met geïntegreerde badkamer en ruime inloopdouche.

2. Industrielook

Combineer bakstenen met hout en metaal/staal voor een industriële look. De binnendeuren krijgen vaak een blokkader om ze discreet in te bouwen in de wand. Eveneens populair: glazen of volle pivoterende deuren en donkergrijze beglazing voor deuren of douchewanden. Fabriekslampen vormen de kers op de taart.

3. Zwart-witcombinaties

Zwart-witcombinatie in Kuurne

Minimalisme troef bij de kleuren als je voor modern gaat. Wit voert bijna altijd de hoofdtoon in combinatie met een donkere accentwand afgewerkt in fineerhout.

4. Gietvloer

Badkamer met gietvloer in Rumbeke

Een echt strakke look begint met een gietvloer, bij voorkeur wit. Toch liever vloerbekleding? In een hedendaagse woning opteer je dan voor een combinatie van strak en warm. Bijvoorbeeld een betonlook-tegel met parket in eik.

Moderne bouwtrends voor buiten

1. Kubusvorm

Kubusvorm in Londerzeel

De kubusvorm is aan een opmars bezig de laatste 10 jaar. Een echte blikvanger die het ruimtegevoel versterkt.

2. Platte daken

Het groendak van onze kijkwoning in De Pinte

Een moderne woning vraagt om een plat dak. Punt. Dat sluit naadloos aan bij het strakke lijnenspel van de rest van de woning.

3. Grote raampartijen

Grote raampartijen in Kuurne

The bigger, the better. Dat gaat zeker op voor de ramen van een moderne woning. Kies voor grote raampartijen tot aan het plafond of zelfs de dakrand. Bij voorkeur in het zwart.

4. Voegloze gevelsteen

Voegloze gevelstenen van onze kijkwoning in De Pinte

Klanten van Dewaele Woningbouw tonen een voorliefde voor witte crepi of een speciale gevelsteen, meestal voegloos. Bijvoorbeeld de gelijmde steen Zero (Vandersanden) of Illuzo (Wienenberger). In combinatie met een afwerking in hout of aluminium creëer je een harmonisch geheel.

5. Elk detail telt

Verdoken regenafvoeren en donkere dakrand in Putte

Het verschil zit ‘m in de geveldetails. Tip? Lak de dakrand van je plat dak in de kleur van de ramen. Of camoufleer regenafvoeren dankzij een verdoken plaatsing of donkere afwerking. Zo vallen ze minder op.

Meer interieur- en exterieurtrends? Inspiratie opdoen? Vraag snel jouw brochure aan! Of verdiep je je liever nog wat meer in de bouwwereld? Lees dan zeker onze 5 redenen waarom bouwen de beste keuze blijft.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.