Landelijke woning bouwen? Volg deze 9 trends

Landelijk bouwen zit in de lift en blijft een populaire bouwstijl. Maar welke materialen en kleuren kies je? Hoe geef je jouw landelijke woning een eigentijds tintje mee? Wat zijn de do’s van vandaag en morgen? Want ook een traditionele bouwstijl is een kind van zijn tijd en onderhevig aan trends.

Landelijke interieurtrends

1. Hout

Warm parket en eiken keukenblok in Wommelgem

Hout is een blijvertje voor landelijke woningen. Logisch, want het creëert een natuurlijke look. Denk maar aan een mooie massieve houten staldeur als eyecatcher in je leefruimte, warme parket in je living of een eiken keukenblok.

2. Staal

Stalen binnendeur in Dottenijs

Staal kent een gigantische opmars in landelijke interieurs. Het geeft extra cachet aan je woning en past zich aan elke omgeving aan. Denk maar aan stalen binnendeuren.

3. Warme kleuren

Zachte aardetinten in Dottenijs

Binnen ligt het accent altijd op warmte en gezelligheid in een landelijk huis. Natuurlijke materialen met zachte kleuren en patronen doen het prima op dat vlak. Denk maar aan allerlei zachte aardetinten (bruin, beige) en pasteltinten. Ook kalkverf kan een leuk accent zijn in je landelijke woning.

4. Keramische tegels met natuursteenlook

Keramische tegels met natuursteenlook (Pietra del Nord Sabbia)

Eveneens populair in een landelijke woning: keramische tegels met natuursteenlook. Je combineert immers de warme look van natuursteen met het makkelijke onderhoud van keramiek.

5. Een haard

Gezellige haard in Dottenijs

Maak het plaatje compleet met een houtkachel of inbouwhaard. Wat zeg nu zelf, de gezellige warmte en het knisperend geluid van brandend hout is toch super gezellig?!

Landelijke exterieurtrends

1. Authentieke gevelsteen & opvallende voordeur

Oude gevelsteen in Balen

Je gevel bepaalt natuurlijk voor een groot deel het uitzicht van je woning. Kies daarom voor een getrommelde retro-steen in combinatie met decoratief metselwerk. Bijvoorbeeld streklagen of waaiers boven de ramen, een kopse laag stenen (rollaag) in de gevel, muizentanden, … Ideaal in combinatie met een gecementeerde of arduinen plint.

Zorg ook voor een opvallende voordeur, een binnenkomer van formaat. Bijvoorbeeld een mooie portiek in natuursteen met ovaalvormig raam.

2. Houten ramen

Houten ramen in Binkom

Hout bezorgt je interieur altijd een klassieke en rustieke uitstraling, maar ook op je gevel of ramen past het uitstekend. Houten lintelen bijvoorbeeld. Of kleine houten kruisverdelingen op het glas.

3. Natuurlijke tinten en materialen

Taupe tinten in Puurs

Maak de juiste keuze voor het buitenschrijnwerk en ga voor donkere tinten (bijv. grijs-taupe) in een steel look-profiel. Of voor hout. Echt hout of pvc met een hout-look. Voordeel van dat laatste is dat het veel makkelijker te onderhouden is. Velux-dakvensters vind je tegenwoordig ook in retro-uitvoering.

4. Afwerking met luikjes en ossenogen

Luikjes en ossenogen in Dottenijs

Sierluikjes en ovalen ramen (of ossenogen) bezorgen jouw woning een sierlijke uitstraling, zeker als je kiest voor een omranding in arduin. Meer ideeën? Smeedijzeren gevelankers, decoratieve kroonlijsten onder de goot of aan het plat dak.

Genoeg inspiratie opgedaan? Of klaar om echt op ontdekkingstocht te gaan? Download snel onze brochure. Lees je liever nog wat meer over waarom bouwen een goed idee is? Ontdek 5 voordelen in ons blogbericht.

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.