Duurzaam wonen in Lennik

Strakke gevel in crepi
Grote aluminium raampartijen
Aluminium beplating
Privésauna
Open ruimtes

Concept

Toen familie Schoenaerts de ideale bouwgrond gevonden had, begon meteen de zoektocht naar een geschikt bouwconcept. Omdat duurzaamheid en bewust materiaalgebruik belangrijke factoren waren, kwam het gezin al snel in contact met het concept van houtskeletbouw. Na een persoonlijk gesprek tijdens Batibouw en een bezoekje aan een kijkwoning was het meteen duidelijk: Dewaele Woningbouw zou het droomhuis van deze familie realiseren.

Terwijl de benedenverdieping het gezin samenbrengt in een open en lichtrijke leefruimte, is de bovenverdieping opgedeeld in drie afzonderlijke woonunits voor meer privacy: er is een aparte vleugel met slaapkamers, badkamer en bergruimte voor de kinderen, een eigen stekje met grote master bedroom en badkamer met sauna voor de ouders én een aangename werkruimte.

Witte crepi tegen de gevel en aluminium ramen bepalen de strakke look van deze woning. Binnen brengen warme, natuurlijke materialen en ingemaakte eiken kasten een mooi contrast met de bewust sobere afwerking van de woonkamer. De indeling is bewust heel open gelaten om het ruimtegevoel te versterken en het daglicht vrij spel te geven. Samen met de isolerende kwaliteiten van deze woning in houtskeletbouw geniet dit gezin van een comfortabele en energiezuinige thuis.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image