Energiezuinige woning in Oostende

“We droomden van een ruime, moderne en energiezuinige woning. 7 maanden na de start van de werken werd onze droom al werkelijkheid!”

Fam. Roels - Dewulf
Duurzaam bouwen in Oostende
achterkant woning
Duurzaam bouwen in Oostende
Moderne terras In Oostende
Duurzaam bouwen in Oostende
Moderne keuken in Oostende
Moderne Eetkamer in oostende
Moderne woonkamer in Oostende
Moderne badkamer wastafel in Oostende
Zwart raam in slaapkamer
Zwarte raam in slaapkamer
Moderne slaapkamer
  • Open leefruimte met zicht op tuin
  • E-peil = 16
  • Zwart-witte eenvoud
  • Vloerverwarming en vloerkoeling
  • Ruime speelzolder met vaste trap

Snelle en energiezuinige houtskeletbouw

De eigenaars van deze woning in Oostende wilden graag bouwen, maar liefst snel en met respect voor het milieu. Zo kwamen ze bijna automatisch uit bij houtskeletbouw en Dewaele Woningbouw. Met een bouwproces van slechts 7 maanden en een E-peil van 16 werden beide verwachtingen overtroffen. “De professionele aanpak, de prima communicatie, de goede onderaannemers en uiteraard het beproefde houtskeletconcept staan garant voor een vlot verloop en een prachtig eindresultaat”, luidt het bij de tevreden eigenaars.

Strak en modern met warme uitstraling

Aan de buitenkant valt deze woning op door de geslaagde combinatie van zwarte dakpannen, raamprofielen en Trespa-platen en de witte crépi (met zelfreinigende lotuslaag). Op het gelijkvloers bestaat de volledige achtergevel quasi volledig uit glas, wat voor veel natuurlijk licht en een sterke link met de tuin zorgt. Dat ruimtegevoel wordt nog versterkt door de hoge plafonds (2,75 meter) en de open leefruimte met keuken, eettafel en zithoek. Ook op de verdieping koos het gezin voor ruimte, met slaapkamers zonder schuin gedeelte, een dressing en een grote speelzolder met vaste trap.

E-peil van 16

Houtskeletbouw is sowieso een milieubewuste keuze, maar dit gezin ging resoluut voor een maximale energiezuinigheid. Op het schuine dak wekken 16 zwarte zonnepanelen genoeg elektriciteit op om zelfvoorzienend te zijn. Met de warmtepomp wordt zowel verwarmd als gekoeld via de vloer. Ook de screens op de benedenverdieping, zonwerend glas en rolluiken boven houden de warmte buiten in de zomer. Tel daar de doorgedreven isolatie bij en je krijgt een zeer mooi E-peil van 16.

Sleutel-op-de-deur met klasse

Een nieuwbouwwoning die binnen en buiten volledig afgewerkt is na 7 maanden? Het kan perfect volgens de eigenaars: “Onze architect en een familielid dat met Dewaele had gebouwd, hadden ons warm gemaakt, maar het resultaat overtreft onze verwachtingen. Onze nieuwe woning ziet er niet alleen prachtig uit, ze is ook volledig afgewerkt, met ingebouwde kasten, bureaus in de kinderkamers, een dressing in onze slaapkamer én een tropisch aquarium. Onze bouwpartner heeft er echt voor gezorgd dat alle onderaannemers vlot op elkaar volgden én kwaliteit leverden.”

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.