Energiezuinig bouwen in de natuur van Gembloux

Energieneutraal
Zonnepanelen
Veel natuurlijk licht
Hout en baksteen als gevelafwerking
Enkel wind- en waterdicht door Dewaele Woningbouw

Wind- en waterdicht met Dewaele Woningbouw

Als je met een architectenbureau werkt, dan vergelijk je na de ontwerpfase verschillende aannemers met elkaar. De architect van deze woning was gespecialiseerd in houtskeletbouw en dus bezochten de eigenaars verschillende houtskeletbouwbedrijven. “We waren al snel overtuigd van de meerwaarde van vooraf geproduceerde wanden in een atelier. Dat gaat een pak sneller vooruit.”

De eigenaars van deze woning werkten enkel voor de wind- en waterdichte fase samen met Dewaele Woningbouw. De rest van de afwerking namen ze in eigen handen. “Het werk van Dewaele was perfect. En wij konden daarna makkelijk zelf verder.”

Karaktervol huis 

Traditioneel bouwen met een gemetste ruwbouw en constructies met steunbalken zagen de eigenaars niet zitten. En dus kozen ze voor een houtskeletbouwwoning met een moderne look en tijdloos karakter.

Op de gevel vind je een combinatie van een klassieke baksteen en houten lattenwerk. Samen met de groene omgeving van Gembloux krijg je zo een echt cosy huis. Diezelfde sfeer trokken de eigenaars ook binnen door: tegels in badkamer en keuken, parket in de leefruimte en slaapkamers, overal gordijnen tot op de grond. Kortom: gezelligheid troef.

Energiezuinig bouwen

Dé grootste troef in dit huis is natuurlijk het feit dat het volledig energieneutraal is. Alle stroom komt rechtstreeks van de zonnepanelen op het dak. En dankzij de grote ramen achteraan het huis komt er voldoende licht en warmte binnen.  Soms is energiezuinig bouwen gewoon heel simpel.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image