Volop genieten van zicht op tuin in Aalter

Ruimte, licht en huiselijkheid
Alomtegenwoordig contact met tuin
Opgeleverd na amper 7 maanden
Eenvoudige opvolging via BuildEye
Zonnepanelen en hoogrendementsketel

Modern en huiselijk tegelijk

“We houden van modern, maar ook niet té. Onze architect stuurden we dus niet naar de tekentafel voor een exacte kubus in witte crepi, maar wel voor een strakke woning met karakter, licht en een flinke portie huiselijkheid”, zo herinneren de eigenaars zich de allereerste briefing. Stonden ook op het verlanglijstje: veel licht, een gevelsteen met een natuurlijke look, warme houtaccenten, een plat dak, een bovenverdieping met 4 slaapkamers en 2 badkamers zonder verloren ruimte en bovenal, een alomtegenwoordig contact met de tuin met zwembad. “Al onze eisen werden perfect opgepikt, waardoor we ons hier vandaag perfect thuis voelen.”

Vrij zicht naar buiten

De zwarte, aluminium ramen in de leefkeuken en leefruimte vormen de overgang tussen binnen en buiten, maar een barrière vormen ze allerminst voor het gezin met drie kinderen. “Doordat het glas ononderbroken doorloopt van de vloer tot aan het plafond komt niet alleen een zee van licht naar binnen, we kijken ook ongehinderd naar buiten. Dat is zo als we aan het eten zijn, als we tv-kijken en als we bezoek ontvangen, maar ook als we de trap afkomen. Die lieten we bewust uitkomen in de keuken. Veel gezelliger dan de traditionele trap in de inkomhal en het doet ons op mooie dagen ’s ochtends vroeg al zin krijgen om het zwembad in te duiken.”

Houtskeletbouw als uitgangspunt

Naast de voorkeuren op het vlak van architectuur, indeling en materialen lag voor het gezin Verfaillie-Coryn ook de bouwmethode op voorhand vast. “We waren al langer gewonnen voor de korte bouwtijd, de uitstekende isolatiewaarden en het duurzame karakter van hout. Toen we in contact kwamen met Dewaele Woningbouw vielen de puzzelstukjes in elkaar. Na nauwelijks 7 maanden konden we al verhuizen naar een energiezuinige en volledig afgewerkte woning die helemaal past bij de levensstijl van ons gezin.”

Zeer eenvoudige opvolging

“Bij de eerste gesprekken waren de voortekenen al goed, en dat goede gevoel is nooit meer verdwenen”, vertellen de tevreden bewoners. “Het eindresultaat is zoals we verwacht hadden, maar ook de timing en het proces ernaartoe waren een aangename verrassing. Dankzij BuildEye konden we de voortgang van de werken op elk moment opvolgen. Dit is voor Dewaele geen marketingtool, maar absoluut een praktische oplossing die effectief geüpdatet wordt en alle betrokken partijen houvast biedt.”

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image