Ruim wonen in Sint-Michiels

Energiezuinigheid en bouwsnelheid

Na anderhalf jaar is dit koppel nog even blij met hun nieuwe woning in Sint-Michiels. Aanvankelijk hadden ze een plan laten uittekenen voor een huis in staal- en betonbouw, maar toen bleek dat er weinig garanties naar EPB en winddichtheid waren, kozen ze voor houtskeletbouw. Omdat er een overbruggingskrediet liep, speelde ook de snelheid van deze bouwmethode een belangrijke rol. 

Afwerking op maat

“Er was al snel een klik met de verkoper, die had zelf ook op de werf gestaan. We twijfelden dan ook niet lang om voor de bouw van onze woning voor Dewaele Woningbouw te kiezen. Het was bovendien geen enkel probleem om de volledige binnenafwerking voor eigen rekening te nemen”, vertelt het koppel.

Het gelijkvloers bestaat uit een open ruimte met keuken, twee zithoeken, een klein bureau en een wasberging. De ingemaakte kasten van de inkomhal bieden alle bergruimte voor het grote samengestelde gezin. Op de eerste verdieping hebben zowel de ouders als de meisjes hun eigen slaapkamers en badkamer. Tenslotte zijn er op de tweede verdieping twee slaapkamers voor de jongens en een technische berging met zolder. Het gezin ervaart het ruimtelijke gevoel van de hoge plafonds en de warmte door de winddichtheid als een belangrijk voordeel van houtskeletbouw.

Toekomstgerichte energievoorzieningen

De woning is nu al energiezuinig, en dat zal later met enkele aanvullende aanpassingen alleen maar beter worden. Momenteel wordt nog verwarmd met een gaswandketel, maar het is de bedoeling in een volgende fase te investeren in een warmtepomp. Verder is er een basisdomoticasysteem en een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie. 
 

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image