Moderne woning in Schelle

Veel lichtinval
Aluminium ramen
Zonnepanelen
Warmtepomp
E-peil van 17

Veel lichtinval en perfecte afwerking

“We wilden vooral veel natuurlijk licht in huis”, vertelden deze eigenaars aan hun architect. En dus tekende hij een moderne houtskeletbouwwoning, met een vide, groot hoekraam en een – zo zeggen de eigenaars zelf – nagenoeg perfecte afwerking.

Dankzij de combinatie van een gevel in crepi, buitenschrijnwerk en aluminium en tegels in betonlook springt deze woning eruit met een duurzame en stijlvolle uitstraling.

De stijl van het interieur matcht met die van de buitenkant: strakke lijnen, grote tegels, frisse kleuren. De vide werpt daglicht in de eetkamer, een hoekmeubel zorgt in de zithoek voor een cocongevoel. Hoewel elke ruimte duidelijk van elkaar gescheiden is, zorgt de indeling toch voor een gezellige openheid.

Energiezuinig bouwen

Wat ook opvalt, is de compacte bouwschil. Een absolute meerwaarde als je energiezuinig wil bouwen. Want hoe minder hoeken en kanten, hoe minder energie de woning verbruikt.
Om hun woning verder energiezuinig te maken, kozen de eigenaars voor zonnepanelen en een lucht-water warmtepomp. “Een relatief kleine investering als je ziet wat ze opbrengt: een E-peil van 17, een lage energiefactuur én een voordeel op de onroerende voorheffing.”

Alleen maar aangename verrassingen

De eigenaars van deze woning in Schelle loven vooral de perfecte begeleiding van Dewaele Woningbouw, met duidelijke offertes en dito uitleg. “Alles wat we op voorhand hadden afgesproken, is tot in de details gevolgd. We wisten dus perfect aan wat we ons konden verwachten: de prijs op de offertes is de prijs die we hebben betaald. En zelfs al dook er hier en daar een probleem op, dan loste Dewaele Woningbouw dat telkens op een correcte manier op.”

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image