Moderne lijn in Oudenaarde

Gemetste steen met gelijmd uitzicht
Zeer goed geïsoleerd
Ramen in pvc
PU-gietvloer
Blokdeuren met magneetsloten

Concept

Dit gezin koos bewust voor een houtskeletbouwwoning met veel strakke en rechte lijnen. Dat is beter voor de luchtdichtheid en de EPB-score. De architect opteerde voor een traditioneel gemetste steen, maar met het uitzicht van een gelijmde steen. Het plat dak is afgewerkt met EPDM, de dakrand en de regenpijpen werden in dezelfde kleur gelakt als het buitenschrijnwerk. Het gezin twijfelde lang tussen aluminium ramen of ramen in pvc, maar koos uiteindelijk voor de laatste optie omwille van de hogere isolatiegraad. Opvallend: in de woning vind je nergens herbruikbare energie. Maar door de goeie isolatie van de houtskeletconstructie en een ventilatieysteem D behaalt de woning toch een E-peil van 50.

Ook de afwerking binnen is strak: wit met donkere kleuraccenten, zoals de metalen binnentrap en de badkamerwand. Aan de binnendeuren geen klinken, maar magneetsloten. Die puren het geheel nog meer uit. Boven en beneden ligt tot slot een lichtgrijze PU-gietvloer.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image