Energiezuinig wonen in Geluwe

Compacte en tijdloze bouwstijl
Focus op praktisch wooncomfort
Witte superisolerende aluminium ramen
Gesloten gevel in crepi
Energiezuinige technieken

Concept

Toen de kinderen het huis uit waren en de gezinswoning plots veel te groot werd, wilde dit koppel compacter wonen zonder aan ruimtegevoel in te boeten. Met de focus op praktisch en duurzaam wooncomfort, een aangenaam binnenklimaat en een tijdloze indeling tekende de architect een woning uit met open leefkeuken, 2 grote slaapkamers en een ruime badkamer met inloopdouche. In plaats van een garage koos dit gezin voor een handige bergplaats.

Net zoals een mooi zicht op de tuin een must was, zo twijfelde dit koppel er ook niet aan om alle mogelijke energiezuinige technieken toe te passen. Met zonnepanelen, een warmtepomp, vloer- en dakisolatie haalt deze woning dan ook een indrukwekkende energiescore van 17. Energiezuiniger kan bijna niet. De raampartijen zorgen met superisolerende profielen en beglazing op hun beurt voor een beter wooncomfort, een gezonder binnenklimaat en een lagere energiefactuur.

De keuze voor een duurzame, kwalitatieve afwerking is bewust gemaakt. Op de benedenverdieping is vloerverwarming voorzien met daarop een keramische tegel en een open, houten trap, blokdeuren en basisdomotica werken het tijdloze interieur tot in de puntjes af. Het feit dat dit koppel geen beperkingen kreeg op vlak van architectuur, wooncomfort en creativiteit gaf de doorslag om voor een Dewaele-woning te gaan.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image