Eigentijdse woning met focus op duurzaamheid in Kortrijk

Moderne woning
Energiezuinig
Veel lichtinval
Snelle oplevertijd
Vlotte communicatie

Snel sloop-en bouwtraject

De oorspronkelijke woning die op hun bouwgrond in Kortrijk stond, was afgeleefd en gedateerd. Dus koos deze familie voor drastische maatregelen: volledig slopen. Hun wens? Een nieuwe, energiezuinige woning. Daarvoor ging het koppel op zoek naar een ervaren woningbouwer. “We leerden Dewaele Woningbouw kennen op Batibouw. We zaten toen nog met een pak vooroordelen rond houtskeletbouw. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek op de beurs werden die meteen ontkracht. Dat was voor ons ook onmiddellijk de aanzet om een tweede gesprek in te plannen bij ons thuis.”

“Na enkele gesprekken en een bezoek aan de toonzaal waren we helemaal overtuigd van de vele voordelen van houtskeletbouw. Het verlaagde btw-tarief voor afbraak en heropbouw was natuurlijk ook mooi meegenomen”, vertelt het koppel.

Energiezuinig bouwen, aangenaam wonen

Na 9 maanden stond de nieuwe woning van het gezin er al. Een zilvergrijze steen, strakke contouren en talrijke ramen, typeren deze moderne woonst. De grote raampartijen in de keuken en woonkamer halen het aangename buitengevoel volledig naar binnen. Hier kunnen de bewoners maximaal genieten van zalig veel lichtinval en het uitgestrekte vergezicht. “We wilden zowel boven als beneden genoeg licht in huis, dus voldoende ramen waren voor ons een must. En dat was geen enkel probleem. Ook voor de constructie van ons huis hebben we helemaal niet moeten inboeten aan creativiteit. Dat was een pluspunt.”

Een andere belangrijke voorwaarde voor het koppel was energiezuinigheid. “Met een E-peil van 17 werd hier uitstekend aan voldaan. Bouwen in houtskelet biedt daarbij zeker een belangrijk voordeel. Daarnaast installeerden we ook zonnepanelen en een warmtepompboiler die de warmte recupereert. Onze wensen werden dus allemaal ingelost.”

Een levenslange partner

Niet alleen het bouwtraject verliep vlot, ook over de samenwerking is het koppel zeer tevreden. “Via een online tool, BuildEye, konden we alle stappen volgen. Zo zagen we dat de werken perfect op schema verliepen, waardoor onze woning op de geschatte einddatum klaar was. Maar ook na de oplevering laat Dewaele Woningbouw je niet in de steek. Ze staan altijd voor je klaar om kleine probleempjes meteen op te lossen. We deden hier al eens beroep op en waren telkens verrast over de snelheid en professionaliteit waarmee Dewaele ons hielp. Dat waarderen we enorm!”, besluit de familie.

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image