Bouwoplossing op maat in Sirault (Saint-Ghislain)

Eigentijdse woning met plat dak
Grote volumes en open ruimtes
Geïntegreerde beroepspraktijk
Domotica met alle technieken
Gecontroleerde mechanische ventilatie

Hedendaagse woning met aparte praktijk

Een hedendaagse woning is niet meer weg te denken uit het straatbeeld, toch vormt deze strakke realisatie in Sirault een opvallend contrast met de omliggende, klassieke bouwstijlen. De eigenaars kozen bewust voor een minimalistische look met plat dak en gingen voor efficiënte woonvolumes met grote raampartijen om maximaal te profiteren van de lichtinval en het uitzicht. Daarnaast moest de architect rekening houden met de integratie van een semi-gescheiden praktijkruimte op het gelijkvloers, zonder in te boeten aan het wooncomfort in het privé-gedeelte.

Formule winddichte ruwbouw

Het gezin koos voor een winddichte of gesloten ruwbouw en nam alle technieken en afwerkingen zoals sanitair, elektriciteit, vloerverwarming, tegelwerk en plafonnering in eigen handen. Dewaele Woningbouw stond in voor het houtskelet, alle grond- en dakwerken, de gevelafwerking en het schrijnwerk.

Energiezuinig en duurzaam wonen stond steeds centraal, bouwen in houtskeletbouw was voor deze familie dan ook een evidente keuze. “Niet alleen om de ecologische voetafdruk te verkleinen, ook omwille van de vele voordelen die een houtstructuur met zich meebrengt,” vertellen de eigenaars. Zo geniet het gezin in elke ruimte van een aangenaam en constant klimaat en zorgt de gecontroleerde mechanische ventilatie voor gezonde binnenlucht. Ook een domotica-installatie op maat tilt het wooncomfort naar een hoger niveau.

Overtuigd na het eerste gesprek

“Mijn vrouw en ik waren op zoek naar een betrouwbare partner om onze woning in houtskeletbouw te realiseren. Na wat online research kwamen we in contact met Dewaele Woningbouw. De vertegenwoordiger schonk ons al van bij het eerste contact het nodige vertrouwen, we zijn zelfs niet meer naar andere bouwbedrijven getrokken. Het daaropvolgende bezoek aan de kijkwoning bevestigde onze keuze.” Gedurende het hele proces stond de vertrouwensrelatie met de vertegenwoordiger centraal. “We kwamen vlot tot de definitieve (én correcte) prijszetting en ook tijdens en na de werken werd alles goed opgevolgd. We raden Dewaele dan ook bij iedereen aan omwille van de goede dienstverlening tegen marktconforme prijzen.”

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image