BEN-woning in Brasschaat

BEN-woning
Zonnepanelen
Warmtepomp
Aluminium ramen
Groendak

Concept

De eigenaar van deze woning heeft een passie voor hout en behaalde een bachelor in houttechnologie. De keuze voor een houtskelet was dus snel gemaakt.

En dat je met een houtskeletbouwwoning méér dan bijna-energieneutraal kan bouwen, bleek ook hier in Brasschaat te kloppen. Door het gebruik van een energiezuinige warmtepomp en een dak vol zonnepanelen wekt de woning meer energie op dan ze verbuikt.

Op de buitengevel bleken crepi en cederhout een winnende combinatie. Het plat dak is afgewerkt met de klassieke synthethische rubber EPDM. Voor de ramen viel de keuze op zwartgelakte aluminium. Beneden vind je een ruime leefkeuken, living en speelruimte voor de kinderen. Boven liggen de vijf slaapkamers, badkamer en zolderkamer.

Voor de vloerafwerking tot slot viel de keuze logischerwijze opnieuw op hout. Enkel in de keuken en in de badkamer gingen de eigenaars voor een onderhoudsvriendelijke keramische tegel.
 

Concrete bouwplannen of advies nodig?

Maak een afspraak met één van onze bouwexperten en krijg tijdens een persoonlijke rondleiding meer info over onze mogelijkheden en technieken om duurzaam te bouwen.

Image