Energiezuinige woning in Meise

“De kostenraming en de uitgestippelde planning klopten als een bus. Dewaele was voor ons een toonbeeld van stiptheid en transparantie.”

Fam. Raeymaekers - Declercq
Moderne woning in Meise
Moderne woning in Meise
Open keuken en eetkamer
Moderne woonkamer in Meise
Moderne badkamer in Meise
  • Strakke mix van zwart en wit
  • Grote, open leefruimte
  • E-peil = 17
  • Omkeerbare warmtepomp en zonnepanelen
  • Ventilatiesysteem D

Strak, modern en vol licht

Veel licht, genoeg plaats, een open leefruimte, een E-peil lager dan 20, geen kubus, maar toch modern. Zo zag de allereerste briefing van de bouwheren er ongeveer uit. En zo werd deze woning met plat dak in Meise uiteindelijk ook gebouwd. De vorm is strak en de witte crepi in combinatie met antracietkleurige Trespa en zwarte pvc-raamprofielen met alulook modern. In de gezellige leefruimte stroomt natuurlijk licht rijkelijk naar binnen door de mooie raampartijen. Dat gevoel wordt versterkt door de keuken en de meubels in wit en grijs (en enkele subtiele toetsen van zwart). Zowel beneden als boven kregen alle functies net de ruimte die nodig is, met onder meer een ruime dressing en badkamer.

Laag energieverbruik

“Onze belangrijkste ‘energiedoelstelling’ was om onder E-peil 20 te blijven”, aldus de eigenaars. “Zo hoefden we de eerste vijf jaar geen onroerende voorheffing te betalen. Dankzij de zonnepanelen, een warmtepomp voor vloerverwarming en vloerkoeling, screens aan de zuidkant en de isolatie klopten we af op E-peil 17. De enige ‘kunstgreep’ was een extra kipraam om oververhitting tegen te gaan. De blowerdoortest hebben we uiteindelijk zelfs achterwege gelaten.”

Mond-aan-mondreclame in het kwadraat

Lang hoefden de eigenaars niet te zoeken naar een bouwpartner voor hun woning. Hun (schoon)ouders hadden eerder al gebouwd met Dewaele en alles was correct verlopen. Ook hun architect had al met dit bouwbedrijf gewerkt. Het snelle bouwproces en de hoge isolatiegraad overtuigden hen van de voordelen van houtskeletbouw. “Van bij het eerste gesprek zat het goed. We kregen een duidelijk kostenplaatje en een zeer transparante planning. We wisten waaraan we begonnen en dat bleek achteraf ook te kloppen. Met de online tool konden we de werken perfect opvolgen, contact leggen met de onderaannemers en werfverslagen inkijken. Alles is echt verlopen zoals we hadden verwacht. Ondertussen hebben wij op onze beurt nog meer familie warm gemaakt om met Dewaele te bouwen.”

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.