Zee van licht in Wakken

“Dewaele verkoopt niet, maar adviseert. Ze hebben echt meegedacht hoe we binnen het budget konden blijven.”

Fam. Pauwelyn - Dewachter
Moderne woning in Wakken
Moderne woning in Wakken
Moderne keuken in Wakken
Open keuken en eetkamer
Moderne leefruimte in wakken
Moderne badkamer in Wakken
Moderne slaapkamer in Wakken
  • Veel natuurlijk licht door plafondhoge ramen
  • Huiselijke, open leefruimte
  • Mix van crepi, hout en aluminium
  • E-peil = 8 Warmtepomp en zonnepanelen

Strak en toch zeer gezellig

“Ons uitgangspunt was een strakke, praktische woning met een warm en huiselijk gevoel. Dewaele Woningbouw heeft perfect begrepen wat we daarmee bedoelden”, openen de tevreden eigenaars het gesprek. Het open leefgedeelte (met salon, eetruimte en keuken), de grote ramen tot op de grond en de combinatie van lichtgekleurde materialen (witte keuken, grijze tegels en lichtbruine parketvloer) zorgen op de benedenverdieping voor heel veel licht en een grote dosis gezelligheid. “Waar we ook zitten of staan, we hebben altijd zicht op onze tuin. Voor ons is dat een enorme troef. Alle ruimtes in huis zijn ook zeer functioneel en hebben de juiste afmetingen. Niet te klein, maar ook niet te groot. Nu we hier twee jaar wonen, zouden we eigenlijk nog niets veranderen.”

Energiezuinigheid als mooie bonus

“Eigenlijk waren we initieel niet van plan om zonnepanelen te leggen of te investeren in een warmtepomp”, herinnert het gezin zich. “Toch zijn we zeer blij dat Dewaele ons overtuigd heeft om dat wel te doen.” De warmtepomp zorgt voor sanitair warm water en vloerverwarming, screens en rolluiken houden de warmte buiten, zonnepanelen wekken meer energie op dan het gezin verbruikt en het ventilatiesysteem D zorgt voor gezonde binnenlucht. Bovendien koos het koppel voor 20 cm buitenisolatie in plaats van 15. Het resultaat is een indrukwekkend E-peil van 8.

Aangename verrassing

Op Nieuwbouwzondag bezochten de eigenaars enkele jaren geleden eerder toevallig een woning van Dewaele. Van bij het eerste gesprek was er meteen een klik. Eerst met de vertegenwoordiger van het bedrijf dat het huis had gebouwd, later ook met de architect die het had getekend. “Voor die bewuste zondag hadden we enkel een bouwgrond op het oog, erna hadden we een bouwpartner, een architect en een bouwmethode. Houtskeletbouw was geen absolute vereiste voor ons, maar de snelheid, de luchtdichtheid, de energiezuinigheid en het duurzame karakter van hout hebben ons snel overtuigd. Eigenlijk zien we op vandaag nog altijd geen nadelen.”

Meedenkende bouwpartner

Het professionele advies, de troeven van houtskeletbouw en de referentieprojecten deden de eigenaars kiezen voor Dewaele Woningbouw. Maar dat was niet alles. “We kregen ook de vrijheid om zelf bepaalde werken uit te voeren. Het bleek doorslaggevend om binnen het vooropgestelde budget te blijven. Dewaele was daarin zeer flexibel en heeft echt meegedacht. De duidelijke planning, de eenvoudige online opvolging ervan en de optimale samenwerking hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat we acht maanden na de grondwerken al naar onze nieuwe thuis konden verhuizen.”

Onze realisaties

Pinterest Pinterest YouTube E-mail

Dewaele Woningbouw
Desselgemknokstraat 100 8540 Deerlijk
Tel.: +32 56 77 89 11
info@dewaele.be

België
Gratis brochure aanvragen

Wil je jouw droomwoning realiseren? Meer informatie over onze aanpak? Of ben je benieuwd naar de verschillende voordelen én mogelijkheden van een woning in houtskeletbouw? Vraag nu onze inspiratiegids en laat je inspireren!

Wat kunnen wij voor je doen? Stel ons jouw vraag, we helpen je met plezier verder.